Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Hagströmska gymnasiet i Falun
Programinformation
Falun
Antal elever: 43 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 214,7
    (Lägsta: 175) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-27
2020-05-18
Elever som ler mot kameran

Om utbildningen

Läs Samhällsvetenskapsprogrammmet på Hagströmska gymnasiet

Är du intresserad av att hitta lösningar på samhällsproblem, förstå människor och interna relationer? Då är samhällsvetenskapsprogrammet på Hagströmska gymnasiet i Falun valet för dig. Samhällsvetenskapsprogrammet är en mycket bred utbildning som öppnar många dörrar och valmöjligheter till vidare högskolestudier.

Går du den här utbildningen kommer du utveckla dina kunskaper om att tolka, förstå och förklara samhällsförhållande i Sverige och globalt. Du lär dig även om samspelet mellan individ och samhälle samt om hur människors livsvillkor varierar över tid och rum.

Inriktning Samhällsvetenskap

På inriktning samhällsvetenskap får du lära dig om olika samhällsstrukturer och olika livsvillkor utifrån individ-, grupp – och samhällsnivå. Du får även lära dig hur man tolkar och förklarar olika fenomen som uppstår i samhället.

Framtidsutsikter

Programmet är högskoleförberedande, som förbereder dig inför framtida studier på universitet eller högskola.
Går du inriktning samhällsvetenskap på Hagströmska gymnasiet kan vi i framtiden hitta dig arbetslivet som bland annat samhällsvetare, journalist, lärare, statsvetare, polis och socionom.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Om du älskar sport, vill ha en fantastisk gymnasietid, en bra gymnasieutbildning och ett aktivt liv är Hagströmska gymnasiet Falun ditt självklara val. Välkommen.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Hagströmska gymnasiet i Falun söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun – Framtidens skola redan idag

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Skolans vision är Framtidens skola redan idag! Skolan arbetar med entreprenöriellt lärande och också över ämnesgränserna så att det bildar en helhet och...


Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hagströmska gymnasiet i Falun

Gruvgatan 2
791 62 Falun

 Visa telefonnummer
hagstromska.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

raffe-lover
(3)
klassammanhållningen börjar bra, men efter draman så försämras den drastiskt. rektorn prioriterar inte eleverna då vi måste sätta upp A4-papper i fönstren eftersom de aldrig köper in persienner. istället fokuserar man på personlig vinst... 10/10 skulle gå igen //mvh raffe-lover
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.