Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Hagströmska gymnasiet i Falun
Programinformation
Falun
Antal elever: 12 (år 1)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 195,8
    (Lägsta: 170) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-27
2020-05-18

Om utbildningen

Läs industritekniska programmet på hagströmska gymnasiet i FalunPlugga produkt & maskinteknik på Hagströmska gymnasiet i Falun

Vill du arbeta med att sköta datorstyrda maskiner inom verkstadsindustrin? Då är industritekniska programmet med inriktning produkt & maskinteknik på Hagströmska gymnasiet i Falun valet för dig. På Hagströmska gymnasiet kan du lära dig olika tekniker och metoder för produktion av industriell teknik.

CNC-operatör eller Maskintekniker är högkvalificerade yrken där du arbetar med produktion i CNC-maskiner. Som CNC-operatör arbetar du i små eller stora företag inom verkstadsindustrin med att sköta datorstyrda maskiner för mekanisk bearbetning och tillverkning av detaljer av främst trä, metall eller plast inom verkstadsproduktion. 

CNC (Computer Numerical Control) innebär att maskinerna är datorstyrda till skillnad från manuella maskiner. Bearbetningsindustrin och dess yrkesroller har genomgått stora förändringar. Idag handlar ett verkstadsyrke ofta om datorer och kunskaper om programmering av styrsystem och kontroll/mätteknik.

Praktik i din utbildning

Som en del av utbildningen kommer du att få testa på hur det är att jobba på en riktig arbetsplats genom din praktik på minst 15 veckor. Ute på praktik får viktiga erfarenheter inom den bransch du ska jobba i och möjlighet att knyta kontakter som kan leda till anställning efter gymnasiet.

Framtidsutsikter

I takt med att industrin ersätter manuella maskiner med CNC-maskiner ökar behoven av personal med kunskaper för den nya, moderna industritillverkningen. Du som har gått industritekniska programmet med inriktning CNC-tekniker (produkt och maskinteknik) har goda möjligheter att få jobb direkt efter gymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Om du älskar sport, vill ha en fantastisk gymnasietid, en bra gymnasieutbildning och ett aktivt liv är Hagströmska gymnasiet Falun ditt självklara val. Välkommen.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Som boende i samma kommun som Hagströmska gymnasiet i Falun söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Reportage

hagströmska rep nov 19

Hagströmska ett självklart val för Mattias

Läs mer Hagströmska i Falun

Mattias Brix är 18 år gammal, han pluggar sista året på industritekniska programmet med inriktningen produkt och maskinteknik. Efter utbildningen vill Mattias ut och arbeta som CNC-tekniker i branschen på riktigt.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun – Framtidens skola redan idag

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Skolans vision är Framtidens skola redan idag! Skolan arbetar med entreprenöriellt lärande och också över ämnesgränserna så att det bildar en helhet och...


Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hagströmska gymnasiet i Falun

Gruvgatan 2
791 62 Falun

 Visa telefonnummer
hagstromska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Hagströmska ett självklart val f...

Mattias Brix är 18 år gammal, han pluggar sista året på industritekniska programmet med inriktningen produkt och maskinteknik. Efter utbildningen vill Mattias ut och arbeta som CNC-tekniker i branschen på riktigt.

Läs mer