RIG / NIU

Idrottsutbildning, Individuell idrott

Kommande Öppet hus
7 december, 2023 17:30
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
7 december, 2023 17:30
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

individuell idrott hagströmska

Utvecklas i din idrott oavsett idrott!

Hagströmska gymnasiet – Individuell idrott är det perfekta valet för dig som vill ha möjlighet att utvecklas i din idrott oavsett vilken idrott det är. Hos oss får du fyra tillfällen per vecka till din idrott där du tillsammans med våra fystränare lägga upp en personlig tränings- och utvecklingsplan för hur vi ska utveckla dig som utövare fysisk. Detta gör vi i samråd min dina ev. tränare i den idrottsförening du tränar och tävlar i.

Som elev på individuell idrott får du mycket frihet under ansvar och är med och påverkar hur du vill använda de fyra tillfällena vi erbjuder per vecka. Du kan t.ex. välja att använda två tillfällen för att köra fysträning och två tillfällen för att träna din idrott.

Vi på Hagströmska gymnasiet Individuell idrott utgår alltid från dig som elev, hur du vill att din idrott ska se ut och din ambitionsnivå. Vi kan lova dig tre utvecklande år både som elev och idrottare.

Här tränar idrottare inom: Golf, Hästhoppning, Dressyr, Trav, Judo, MMA, Boxning, Brasiliansk Jujutsu, Bågskytte, Motorcross, Enduro, Discodans, Konståkning, Löpning, Styrkelyftning, Tyngdlyftning, Gymnastik, Armbrytning, Stavhopp m.m.

Flytta till Falun?

Det är många som väljer att flytta till Falun för att gå på vår skola och följa sina drömmar. Varje år flyttar ett hundratal nya elever in på våra elevboenden och sammanlagt har vi cirka 230 elever som bor utspritt över hela Falun. Vi har som ambition att hjälpa alla elever som ska kombinera sina studier med någon av våra idrotter på skolan och inte bor i Falun eller närområdet med elevboende.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning, Individuell idrott , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning, Individuell idrott

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Reportage

Marcus kombinerar sin passion med ekonomiprogrammet

Hagströmska gymnasiet i Falun

Marcus Kyrö är 16 år gammal och läser ekonomiprogrammet med inriktning ishockey. Han berättar hur utbildningen är och hur det är att kombinera träningen med skolan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning, Individuell idrott så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hagströmska gymnasiet i Falun
Gruvgatan 2
791 52 Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Vi vet hur viktigt det är med balans i livet för att man ska må bra och kunna prestera. Här får du hjälp...

Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Sponsrad