Idrottsutbildning

Idrottsutbildning, Gym

Kommande Öppet hus
11 november, 2023 11:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
11 november, 2023 11:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Personlig träning

Gym 

Inriktningen Gym är valet för dig som tycker styrke- och fysträning och vill lära dig mer om gymträning. Du kommer att tillsammans med likasinnade personer träna på gym under skoltid. Under utbildningens gång kommer du att få skapa ett personligt träningsupplägg tillsammans med din tränare. Förutom den fysiska träningen får du även teoretiska kunskaper om träning samt utbildning i näringslära. 

Träningsupplägget är utformat så att du kan utvecklas optimalt mot den målsättning som du själv har satt upp. Inriktningen passar även dig som utövar en annan idrott men som vill lägga mer fokus på den fysiska biten. Inriktningen Gym är kombinerbart med samtliga nationella program på Hagströmska Gymnasiet.

Flytta till Falun?

Det är många som väljer att flytta till Falun för att gå på vår skola och följa sina drömmar. Varje år flyttar ett hundratal nya elever in på våra elevboenden och sammanlagt har vi cirka 230 elever som bor utspritt över hela Falun. Vi har som ambition att hjälpa alla elever som ska kombinera sina studier med någon av våra idrotter på skolan och inte bor i Falun eller närområdet med elevboende.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning, Gym, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning, Gym

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Reportage

Marcus kombinerar sin passion med ekonomiprogrammet

Hagströmska gymnasiet i Falun

Marcus Kyrö är 16 år gammal och läser ekonomiprogrammet med inriktning ishockey. Han berättar hur utbildningen är och hur det är att kombinera träningen med skolan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning, Gym så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hagströmska gymnasiet i Falun
Gruvgatan 2
791 52 Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Vi vet hur viktigt det är med balans i livet för att man ska må bra och kunna prestera. Här får du hjälp...

Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Sponsrad