Fordons- och transportprogrammet, Transport

Hagströmska gymnasiet i Falun
Programinformation
Falun
Antal elever: cirka 90 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 167,5
    (medelvärde: 200,3) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-05-03

Film

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet på Hagströmska gymnasiet

Är du tekniskt intresserad och vill arbeta med fordon? Då är fordons- och transportprogrammet med inriktning transport på Hagströmska gymnasiet något för dig. På Hagströmska gymnasiet i Falun går du en utbildning som gör att du blir attraktiv på arbetsmarknaden.

Inriktning transport

Inriktningen är för dig som gillar stora lastbilar och fordon i allmänhet.  Under utbildningen får du kunskap om trafikkunskap, transportsystem och logistik. Det är utbildningen för dig som i framtiden vill bli yrkesförare. Du har bland annat chansen att ta körkort för: personbil (B-körkort), truck, hjullastare, tung lastbil (C-körkort), tung lastbil med släp (CE-körkort) och fordonsmonterad kran.

APL

På fordons- och transportprogrammet ingår 16 veckors arbetsplatsförlagt lärande där du får göra en del av din utbildning på företag i branschen. Detta ger goda möjligheter till anställning direkt efter gymnasiet.

Framtiden efter gymnasiet

Branschen är i behov av utbildade yrkesförare. Fordons- och transportprogrammet förbereder dig för att börja din karriär direkt efter gymnasiet. I framtiden kan du bland annat arbeta som: Distributions-, fjärrbils- specialtransport-, tankbils, flyttbils-, eller kranbilsförare. Programmet ger dig också högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Transport

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Reportage

Marcus kombinerar sin passion med ekonomiprogrammet

Marcus Kyrö är 16 år gammal och läser ekonomiprogrammet med inriktning ishockey. Han berättar hur utbildningen är och hur det är att kombinera träningen med skolan.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport så kommer skolan att kontakta dig.

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Vi vet hur viktigt det är med balans i livet för att man ska må bra och kunna prestera. Här får du hjälp...


Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hagströmska gymnasiet i Falun

Gruvgatan 2
791 52 Falun

 Visa telefonnummer
hagstromska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Transport från Hagströmska gymnasiet i Falun, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Marcus kombinerar sin passion me...
Hagströmska gymnasiet i Falun

Marcus Kyrö är 16 år gammal och läser ekonomiprogrammet med inriktning ishockey. Han berättar hur utbildningen är och hur det är att kombinera träningen med skolan.

Läs mer