Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Hagströmska gymnasiet i Falun
Programinformation
Falun
Antal elever: 23 (år 1)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 183,5
    (Lägsta: 120) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-27
2020-05-18

Om utbildningen

Läs Fordons- och transportprogrammet på Hagströmska gymnasiet i FalunLäs fordons- och transportprogrammet på Hagströmska gymnasiet

Är du tekniskt intresserad och vill arbeta med fordon? Då är fordons- och transportprogrammet med inriktning transport på Hagströmska gymnasiet något för dig. På Hagströmska gymnasiet i Falun går du en utbildning som gör att du blir attraktiv på arbetsmarknaden.

Inriktning transport

Inriktningen är för dig som gillar stora lastbilar och fordon i allmänhet.  Under utbildningen får du kunskap om trafikkunskap, transportsystem och logistik. Det är utbildningen för dig som i framtiden vill bli exempelvis yrkesförare.

APL

På fordons- och transportprogrammet ingår arbetsplatsförlagt lärande där du får göra en del av din utbildning på företag i branschen. Detta ger goda möjligheter till anställning direkt efter gymnasiet. Hagströmska skolan arbetar dessutom mycket med entreprenörskap genom hela utbildningen vilket ger goda förutsättningar att starta eget företag efter gymnasiet.

Framtiden efter gymnasiet

Branschen är i behov av utbildade yrkesförare. Fordons- och transportprogrammet ger dig behörighet till yrkeshögskolestudier. Genom att läsa in tre kurser så får du också allmänbehörighet till högskolan. I framtiden kan du bland annat arbeta som: Distributions-, fjärrbils- specialtransport-, tankbils, flyttbils-, kranbilsförare eller studera vidare på högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Om du älskar sport, vill ha en fantastisk gymnasietid, en bra gymnasieutbildning och ett aktivt liv är Hagströmska gymnasiet Falun ditt självklara val. Välkommen.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Transport

Som boende i samma kommun som Hagströmska gymnasiet i Falun söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport så kommer skolan att kontakta dig.

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun – Framtidens skola redan idag

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Skolans vision är Framtidens skola redan idag! Skolan arbetar med entreprenöriellt lärande och också över ämnesgränserna så att det bildar en helhet och...


Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hagströmska gymnasiet i Falun

Gruvgatan 2
791 62 Falun

 Visa telefonnummer
hagstromska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Transport, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.