Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Gymnasieakademin
Programinformation
Göteborg
Antal elever: 18 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet

Film

Se filmen om Gymnasieakademin, en gymnasieskola i centrala Göteborg!

Om utbildningen

Läs Samhällsvetenskapsprogrammet på Gymnasieakademin i Göteborg

Drömmer du om att arbeta som psykolog, kriminolog, polis, journalist eller managementkonsult? Har du ett intresse av psykologi, samhällskunskap och historia? Då ska du välja Samhällsvetenskapsprogrammet på Gymnasieakademin.

Programmet är en högskoleförberedande utbildning som hjälper dig att ta nästa steg för att du ska få jobba med ditt drömyrke.

Inriktning Samhällsvetenskap

Under utbildningen får du kunskap och förståelse för hur olika samhällen har vuxit fram och hur de fungerar idag. Stor del av utbildningen kommer bedrivas med verklighetsanknytning, vilket innebär att du kommer få lära dig genom praktiska moment, såsom studieresor, studiebesök och rollspel.

Du kommer få ovärderliga, praktiska erfarenheter som du kommer ha användning av när du läser vidare på högskola eller universitet. Under inriktningen samhällsvetenskap läser du kurser som Geografi 1, Historia 2A, Religionskunskap 2, Samhällskunskap 2 & 3.

Fördjupa dig i ett ämne

Du som elev på samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap kommer att kunna välja mellan olika fördjupningskurser för att ytterligare stärka din kompetens. Du väljer efter vad som passar dig bäst för att skräddarsy din utbildning.

På inriktningen samhällsvetenskap kan du fördjupa dig inom:

  • Psykologi 2a
  • Psykologi 2b
  • Sociologi
  • Engelska 7

Praktik i utbildningen

På samhällsprogrammet har vi praktiska moment i form av studieresor, men även studiebesök till exempelvis Landsarkivet i Göteborg där du får ta del av gamla brottsutredningar och utreda s.k. Cold Cases. 

Bra sammanhållning på Gymnasieakademin

På Gymnasieakademin får du som elev få goda möjligheter till att utvecklas genom att arbeta i trivsamma miljöer med studiero. Då Gymnasieakademin är en liten skola så ligger det mycket fokus på den individuella elevs utveckling. Du kommer att få uppleva en stark sammanhållning och knyta många band med både dina klasskamrater och lärare.

”Jag har en bra relation till mina lärare och tycker om att alla elever umgås med varandra”

– Youmna El Cheik, Samhällsvetenskap

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Gymnasieakademin söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Gymnasieakademin

Gymnasieakademin

Gymnasieakademin – Har eleven i centrum

Gymnasieakademin är en skola i centrala Göteborg som har varje elevs personliga utveckling i centrum. Skolan är liten, vilket gör att du får uppleva en stark gemenskap där du ges möjlighet att få det fokus och stöd du behöver. På...


Läs mer om Gymnasieakademin och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gymnasieakademin

Södra Hamngatan 29
41114 Göteborg

 Visa telefonnummer
gymnasieakademin.nu Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Gymnasieakademin, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: