Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Gymnasieakademin
Programinformation
Göteborg
Antal elever: 18 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet

Film

Se filmen om Gymnasieakademin, en gymnasieskola i centrala Göteborg!

Om utbildningen

Läs Samhällsvetenskapsprogrammet på Gymnasieakademin i Göteborg

Drömmer du om att arbeta som psykolog, kriminolog, polis, journalist eller managementkonsult? Har du ett intresse av psykologi, samhällskunskap och historia? Då ska du välja Samhällsvetenskapsprogrammet på Gymnasieakademin.

Programmet är en högskoleförberedande utbildning som hjälper dig att ta nästa steg för att du ska få jobba med ditt drömyrke.

Inriktning Beteendevetenskap

På samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap kommer du lära dig mycket om människan, hur vi fungerar och varför vi beter oss som vi gör.
Utbildningen är högskoleförberedande och ger en stor insikt om samhällsförhållanden och mänskligt samspel.

Fördjupa dig i beteendevetenskap

Du som elev på samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap kommer att kunna välja mellan olika fördjupningskurser för att ytterligare stärka din kompetens. Du väljer efter vad som passar dig bäst för att skräddarsy din utbildning. De fördjupade kunskaper du får kommer ge dig en ökad förmåga att hjälpa, vägleda, coacha och lyfta andra.

Praktik i utbildningen

På samhällsprogrammet har vi praktiska moment i form av studieresor, men även studiebesök till exempelvis Landsarkivet i Göteborg där du får ta del av gamla brottsutredningar och utreda s.k. Cold Cases. 

Bra sammanhållning på Gymnasieakademin

På Gymnasieakademin får du som elev få goda möjligheter till att utvecklas genom att arbeta i trivsamma miljöer med studiero. Då Gymnasieakademin är en liten skola så ligger det mycket fokus på den individuella elevs utveckling. Du kommer att få uppleva en stark sammanhållning och knyta många band med både dina klasskamrater och lärare.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Gymnasieakademin söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Gymnasieakademin

Gymnasieakademin

Gymnasieakademin – Har eleven i centrum

Gymnasieakademin är en skola i centrala Göteborg som har varje elevs personliga utveckling i centrum. Skolan är liten, vilket gör att du får uppleva en stark gemenskap där du ges möjlighet att få det fokus och stöd du behöver. På...


Läs mer om Gymnasieakademin och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gymnasieakademin

Södra Hamngatan 29
41114 Göteborg

 Visa telefonnummer
gymnasieakademin.nu Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Gymnasieakademin, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: