Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Gymnasieakademin
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 20 (.)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 235,0
    (medelvärde: 253,8) * statistik från 2017

Film

Se filmen om Gymnasieakademin, en gymnasieskola i centrala Göteborg!

Om utbildningen

Plugga Hotell- och turismprogrammet på Gymnasieakademin i Göteborg

Tycker du om att möta nya människor? Är du kreativ, serviceinriktad och gillar att uppleva nya kulturer? Då är Hotell- och turismprogrammet på Gymnasieakademin valet för dig.

Under utbildningen kommer du varva teori med praktiska övningar. Det görs genom praktik, studiebesök samt genomförande av events. Utbildningen är ett kreativt och utvecklande yrkesprogram som ger dig goda möjligheter att gå rakt ut i arbetslivet direkt efter gymnasiet.

Inriktning turism & resor

Inriktningen passar dig som är öppen, utåtriktad och tycker om att jobba med en serviceinriktad inställning. Under utbildningen får du kunskap om bland annat turistinformation. Du lär dig hur man organiserar, planerar och leder aktiviteter under resor. Dessutom får du lära dig om resmål och resvägar.

Inriktningar som ingår i utbildningen är:

  • Aktiviteter och upplevelser
  • Hållbar turism
  • Marknadsföring och försäljning
  • Reseproduktion och försäljning

Efter gymnasiet

Turistnäringen växter så det knakar i Sverige, vilket gör att det finns mycket goda möjligheter att få jobb efter utbildningen. Du kommer ha möjlighet att bland annat jobba som, eller vidareutbilda dig inom, turistinformation, internationell reseagent eller resekonsult. Du som väljer detta program har stora valmöjligheter att ser fram emot, nationellt och internationellt! 

Grundläggande högskolebehörighet

Hotell- och turismprogrammet på Gymnasieakademin är ett yrkesprogram som ger dig goda förutsättningar för att få jobb direkt efter gymnasiet. Skulle du vilja studera vidare på högskola eller universitet finns det möjlighet till att få grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Som boende i samma kommun som Gymnasieakademin söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor så kommer skolan att kontakta dig.

Gymnasieakademin

Gymnasieakademin

Gymnasieakademin – Har eleven i centrum

Gymnasieakademin är en skola i centrala Göteborg som har varje elevs personliga utveckling i centrum. Skolan är liten, vilket gör att du får uppleva en stark gemenskap där du ges möjlighet att få det fokus och stöd du behöver. På...


Läs mer om Gymnasieakademin och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gymnasieakademin

Södra Hamngatan 29
41114 Göteborg

 Visa telefonnummer
gymnasieakademin.nu

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor från Gymnasieakademin, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: