Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Gymnasieakademin
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 50 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 230,0
    (medelvärde: 238,5) * statistik från 2017

Film

Se filmen om Gymnasieakademin, en gymnasieskola i centrala Göteborg!

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet på Gymnasieakademin i Göteborg

Vill du starta eget företag, jobba med försäljning eller ekonomi? Då är handels- och administrationsprogrammet på Gymnasieakademin valet för dig.

När du väl har gått utbildningen kommer du ha mycket goda förutsättningar för att få jobb direkt efter studierna. Skulle du välja att studera vidare på högskola eller universitet finns det även möjlighet att läsa extra kurser för att få behörighet.

Inriktning handel & service

Utbildningen ger dig kunskap om hur du kommunicerar på många olika sätt. Du lär dig möta människor och hur du får dessutom digitala kunskaper och färdigheter.

Studerar du handel & service lär du lär dig om:

  • Personlig försäljning 1
  • Affärsutveckling och ledarskap 1
  • Praktisk marknadsföring 1
  • Inköp 1
  • Näthandel 1

Du som har studerat handels- och administrationsprogrammet med inriktning handel & service kommer ha god förståelse för branschen och möjlighet att ta många olika vägar ut i arbetslivet.
Det finns en mängd yrken som berörs av den här utbildningen. Näthandeln ökar, liksom användandet av digitala verktyg när det gäller handel, kommunikation och exponering.

Praktik i utbildningen

Studerar du handels- och administrationsprogrammet med inriktning handel och service får du under en period praktisera ute på riktiga arbetsplatser. Det gör att du kommer få ovärderlig arbetslivserfarenhet och möjligheter att knyta viktiga kontakter inom arbetslivet.

”Jag har fått möjlighet till mycket praktik och skolan hjälper även till att hitta bra praktikplatser.”

– Emelie Jacobsson, Handels- och administrationsprogrammet

Utlandsresor 

I årskurs tre anordnar du med dina klasskamrater en utlandsresa som bekostas av skolan. Ni får själva planera resan som en del av utbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Gymnasieakademin söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Gymnasieakademin

Gymnasieakademin

Gymnasieakademin – Har eleven i centrum

Gymnasieakademin är en skola i centrala Göteborg som har varje elevs personliga utveckling i centrum. Skolan är liten, vilket gör att du får uppleva en stark gemenskap där du ges möjlighet att få det fokus och stöd du behöver. På...


Läs mer om Gymnasieakademin och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gymnasieakademin

Södra Hamngatan 29
41114 Göteborg

 Visa telefonnummer
gymnasieakademin.nu

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Gymnasieakademin, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: