Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa: Ledarskap, Kreativitet & Hälsa

Gustavsbergs gymnasium
Programinformation
Värmdö
Antal elever: cirka 20 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 147,5
    (medelvärde: 192,5) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Ledarskap, Kreativitet & Hälsa - Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet passar dig som vill arbeta med människor, gillar att leda och motivera barn och unga. Under utbildningen får du fördjupade kunskaper om människors utveckling och lärande så att du kan möta och stödja barn, ungdomar eller vuxna i deras utveckling. Du lär dig också om människors hälsa och levnadsvanor och om ett hälsofrämjande arbetssätt.

Du får med dig verktyg för ledarskap i lek och fritidsaktiviteter. Genom kreativt skapande, praktiska aktiviteter inne och ute samt kunskaper om kommunikation lär du dig att stötta barn och unga i deras utveckling.

På G2 varvar vi teori med praktiska övningar och problemlösning. Varje år, under den fem veckor arbetsplatsförlagda utbildningen (praktik/APL), är du ute i arbetslivet på förskolor, skolor och fritidsverksamheter. Där möter du yrkeskunniga förebilder och omsätter det du lärt dig i praktiken.

Barn- och fritidsprogrammet ger en bra grund för att kunna leda barn, ungdomar och vuxna inom pedagogik, fritidsverksamhet samt friskvård och hälsa.

Utbildningen ger dig en bred yrkesutbildning med möjligheter till vidare studier. Du kan inom ramen för utbildningen läsa in högskolebehörighet för att till exempel bli förskollärare eller polis.

Våra inriktningar

Fritid och hälsa

Inriktningen ger dig kunskaper om människors fritid och olika fritids- och friskvårdsverksamheter samt människors hälsa och friskvård.

Du förbereds för arbete i verksamheter inom hälsa, fritid och friskvård, till exempel personlig tränare och arbete inom fritidsverksamheter.

Pedagogiskt arbete

Inriktningen ger dig kunskaper om barns och ungas utveckling, lärande, behov och rättigheter samt olika pedagogiska verksamheter. Du förbereds för arbete till exempel som barnskötare i förskolan eller elevassistent i skolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa: Ledarskap, Kreativitet & Hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa: Ledarskap, Kreativitet & Hälsa

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa: Ledarskap, Kreativitet & Hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Gustavsbergs gymnasium

Välkommen till Gustavsbergs gymnasium!

Gustavsbergs gymnasium G2 ligger i den tidigare badkarsfabriken i spännande och fräscha lokaler mitt i de nybyggda Porslinskvarteren i Gustavsberg. Klicka här för att se skolan i 360-vy Här bubblar det av skaparkraft med flera intressanta företag i närheten, bra...


Läs mer om Gustavsbergs gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gustavsbergs gymnasium

Britt- Louise Sundells gata 11
134 81 Gustavsberg

 Visa telefonnummer
gustavsbergsgymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa: Ledarskap, Kreativitet & Hälsa från Gustavsbergs gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information