Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Gustavsbergs gymnasium, i Gustavsberg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 100,0
(medelvärde: 160,0)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 100,0
(medelvärde: 160,0)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

barn och fritid

Pedagogik, ledarskap och kreativitet - Barn- och fritids­programmet

Barn- och fritidsprogrammet passar dig som vill arbeta med människor, gillar att leda och motivera barn och unga. Under utbildningen får du fördjupade kunskaper om människors utveckling och lärande så att du kan möta och stödja barn, ungdomar eller vuxna i deras utveckling. Du lär dig också om människors hälsa och levnadsvanor och om ett hälsofrämjande arbetssätt. Du får med dig verktyg för ledarskap i lek och fritidsaktiviteter.

Genom kreativt skapande, praktiska aktiviteter inne och ute samt kunskaper om kommunikation lär du dig att stötta barn och unga i deras utveckling. Vi varvar teori med praktiska övningar och problemlösning.

Vår utbildning ger dig kunskaper om barns och ungas utveckling, lärande, behov och rättigheter samt olika pedagogiska verksamheter. Du förbereds för arbete till exempel som barnskötare i förskola eller elevassistent i skolan.

Högskolebehörighet

Utbildningen ger dig en bred yrkesutbildning med möjligheter till vidare studier. Du kan inom ramen för utbildningen läsa in högskolebehörighet för att till exempel bli förskollärare eller polis.

APL

Varje år, under den fem veckor arbetsplatsförlagda utbildningen (praktik/APL), är du ute i arbetslivet på förskolor, skolor och fritidsverksamheter. Där möter du yrkeskunniga förebilder och omsätter det du lärt dig i praktiken. Barn- och fritidsprogrammet ger en bra grund för att kunna leda barn, ungdomar och vuxna inom pedagogik och fritidsverksamhet.

För dig som vill gå idrottsprofi

Du kan välja någon av följande idrottsprofiler när du väljer det här programmet:

  • Innebandy
  • Ishockey
  • Fotboll
  • E-sport
  • Puckelpist
Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Gustavsberg

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Gustavsbergs gymnasium
Britt- Louise Sundells gata 11
134 81 Gustavsberg

Gustavsbergs Gymnasium - Vi tar din utbildning på största allvar!

Gustavsbergs gymnasium är ett kreativt centrum. Vi ger dig som elev utveckling genom kunskap, insikt och studiero. Det här är platsen där det händer. Vi står för innovation och nytänkande och tar din utbildning på största allvar! Det här är platsen...

Läs mer om Gustavsbergs gymnasium och visa alla program.

Sponsrad