Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet

Guldstadsgymnasiet, i Skellefteå
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 185,0)
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 185,0)

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet passar dig som intresserad av samhällsvetenskap, ekonomi och juridik. Under programmets gång får du diskutera och analysera företagsekonomiska, samhällsekonomiska och juridiska frågeställningar.

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier i ekonomi, juridik och övriga samhällsvetenskapliga områden på universitet och högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till civilekonom, jurist och fastighetsmäklare.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se
Guldstadsgymnasiet
Storgatan 50
931 30 Skellefteå

Välkommen till Guldstadsgymnasiet

Guldstadsgymnasiet erbjuder en blandning av både yrkesprogram och högskoleföreberedande program. Här finns Ekonomiprogrammet, Estetiska programmet, El- och energiprogrammet, Frisörutbildning, Barn- och fritidsprogrammet och Introduktionsprogram.  Skolan är modern och här står förutom lärande och kunskap även trygghet och trivsel i fokus. Här...

Läs mer om Guldstadsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad