Grillska Gymnasiet Sundbyberg – Till oss är alla välkomna

Grillska Gymnasiet i Sundbyberg är en liten med växande skola. Vi är kända för våra restaurang- och bageriutbildningar, med välutbildade lärare och stark förankring i branschen. Från hösten 2018 erbjuder vi även Ekonomiprogrammet hos oss. Vår skola har en familjär stämning, där elever och lärare trivs och känner sig trygga. Det är viktigt för oss! Kom och hälsa på oss, så förstår du vad vi menar.

Skolan ligger i centrala Sundbyberg, i fina och ljusa lokaler, ett stenkast från t-bana, bussar, tvärbana, pendeltåg och regionaltåg. Vår egen restaurang, där elever lagar och serverar maten, är mycket populär i området. Vi erbjuder två nationella program: Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri & konditori och kök & servering samt Ekonomiprogrammet, inriktning Ekonomi.

Grillska - en friskola utan vinstsyfte

På Grillska får du lära dig att tro på dig själv, på varandra och på framtiden. Vi är en friskola utan vinstsyfte, där eventuellt överskott går tillbaka till skolan. Vi utgår från det personliga mötet i undervisningen och lektionerna leds av engagerade, yrkes- och ämneskunniga lärare. I klassrummet arbetar vi i längre, sammanhållna arbetspass.

Entreprenörskap i fokus

På Grillska är verkligheten utgångspunkten för lärandet.  Samhällsengagemang och socialt entreprenörskap är centralt i utbildningen. Vi har samarbeten med lokala företag och organisationer du får chansen att jobba i riktiga projekt, tillsammans med elever från andra program på skolan. Du får också prova på att driva eget företag via Ung Företagsamhet.

En skola med hjärta

Medmänsklighet och tolerans för varandras olikheter är en grundläggande värdering på Grillska Gymnasiet. Här har alla en plats och kan växa. Skolan erbjuder en personlig och trygg studiemiljö. Mentorn är en del av elevernas trygghet och du träffar din mentor varje vecka. Skolans satsar också stort på elevhälsa. Tillsammans arbetar vi enligt skolans värdegrund för att alla ska må bra och nå sina mål.

En del av Stadsmissionens Skolstiftelse

Grillska Gymnasiet Sundbyberg är en del av Stadsmissionens Skolstiftelse, som utbildar unga och vuxna i hela Mälardalen. Totalt har vi omkring 3000 studerande på våra skolor, vilket gör Stadsmissionens skolstiftelse till Sveriges största fristående, idéburna skolverksamhet. Vår skola är politiskt obunden och icke-konfessionell, vilket betyder att det inte får finnas religiösa inslag i undervisningen. Vår vision är att de studerande lämnar oss med kunskap, en stark självbild och förmåga att kunna tolka omvärlden ur olika perspektiv. Alla ska gå vidare i ett livslångt lärande med förmågan att bygga sitt eget liv och ett demokratisk medmänskligt samhälle.

Det här är Grillska Gymnasiet Sundbyberg:

• Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning kök & servering och bageri & konditori

• Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi

• 100 procent av eleverna rekommenderar skolan

• Egen elevrestaurang

• Socialt entreprenörskap och samhällsengagemang

• Verklighetsnära utbildning med skarpa projekt

• Tio minuter från T-Centralen

Grillska Gymnasiet Sundbyberg är en idéburen skola

Ladda ner broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Grillska Gymnasiet Sundbyberg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Grillska Gymnasiet Sundbyberg

Öppet hus, Prova på-dagar

Öppet hus på Grillska Gymnasiet Sundbyberg

Välkommen på öppet hus på Grillska gymnasiet Sundbyberg!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2018-01-27    Tid:   11:00 - 13:00

Prova på dagar på Grillska Gymnasiet Sundbyberg!

Prova-på-dagar

Kom och prova vår skola för en dag! Anmäl dig via din studie- och yrkesvägledare på din skola eller genom att mejla oss på sundbyberg@grillska.se

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2018-02-05    Tid:   08:00 - 17:00 Prova på dag
Datum:   2018-02-06    Tid:   08:00 - 17:00 Prova på dag

Högskoleförberedande program
Ekonomiprogrammet Ort Recensioner
Ekonomiprogrammet, Ekonomi Sundbyberg
Yrkesprogram
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori Sundbyberg
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering Sundbyberg
  • = Gymnasieskolan har ett eller flera elevreportage
  • = Riksintag

Grillska Gymnasiet på Facebook

Reportage

Alice på Grillska Sundbyberg

Alice berättar om Grillska Sundbyberg

Läs mer Grillska Gymnasiet Sundbyberg

Alice pluggar på Grillska Gymnasiet i Sundbyberg! Läs om hur det är att plugga Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Grillska Gymnasiet!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Grillska Gymnasiet Sundbyberg.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors

17232 Sundbyberg

www.grillska.se

Banan   |   2017-01-19
Världens bästa skola, rekommenderas!! Engagerade lärare och roliga lektioner!!
Elev   |   2017-01-17
Aldrig har jag känt mig så trygg på en skola som jag gör här. Man blir sedd och hörd av lärarna och rektorn. Lektionerna är anpassade för alla med eller utan diagnoser som t.ex. ADHD och det finns alltid någon som kan hjälpa en. Maten är god, lokalerna är fräscha och det känns kul att komma till skolan varje dag.
Anna   |   2017-01-17
Är jätte nöjd med skolan och programmet, lärarna är helt underbara o de e så skönt att skolan e liten för då lär man känna alla andra elever på skolan, rekommenderar skolan till dig som vill bli bagare/konditor eller kock/servitör.