Grillska Gymnasiet Sundbyberg

Grillska Gymnasiet SundbybergGrillska Gymnasiet Sundbyberg - Allting som vi vill kan vi göra

Så lyder det gemensamma mottot på Grillska Gymnasiet. Här får man lära sig att tro på sig själv, på varandra och på framtiden. Grillska Gymnasiet i Sundbyberg är en friskola utan vinstsyfte. Att rusta eleverna med kunskap och att inspirera dem till att nå sin fulla potential är centralt. Tillsammans skapas trygga, ansvarsfulla och hoppfulla individer.

Grillska Gymnasiet Sundbyberg är en idéburen skola utan vinstsyfte. De verkar för långsiktigt lärande och utbildning för alla.

Verklighetsnära utbildning

Elevernas kunskapsutveckling är skolans största fokus och på Grillska är verkligheten utgångspunkten för lärandet. Grillskas pedagogik präglas av samhällsengagemang, entreprenörskap, hälsa, bildning och kultur. I undervisningen utgår man från det personliga mötet och lektionerna leds av engagerade, yrkes- och ämneskunniga lärare. I klassrummet arbetar man i längre, sammanhållna arbetspass. Genom projekt i samarbete med lokala företag och organisationer får eleverna verklighetsnära praktik.

En skola med hjärta

Medmänsklighet och tolerans för varandras olikheter är en grundläggande värdering på Grillska Gymnasiet. Här har alla en plats och kan växa. Skolan erbjuder en personlig och trygg studiemiljö. Mentorn är en del av elevernas trygghet och man träffar sin mentor varje vecka. Skolans satsar också stort på elevhälsa. Tillsammans arbetar man enligt skolans värdegrund för att alla ska må bra och nå sina mål.

Grillska Gymnasiet Sundbyberg är en växande restaurangskola och har cirka 130 elever. Skolan har moderna metodkök och välutbildade lärare med stark förankring i restaurangbranschen. Skolan ligger i trivsamma lokaler, nära goda kommunikationer och elevrestaurangen är mycket populär i området.

På Grillska Gymnasiet Sundbyberg får du:

• Introduktionsvecka som startar med ett individuellt introduktionssamtal
  • Schemalagd mentorstid
  • Lärarledd undervisning i längre, sammanhållna lektioner med engagerad och ämneskunnig personal
  • Regelbunden feedback på din insats
  • Nyhetssammanfattningar varje dag
  • Ett modernt skolbibliotek
  • Starkt stöd av elevhälsoteamet
  • Möjlighet att påverka din utbildning
  • Verklighetsknuten undervisning med koppling till lokalsamhällets organisationer eller företag
  • Internationell studieresa med koppling till ditt program.

Grillska Gymnasiet Sundbyberg är en del av Stadsmissionens Skolstiftelse, som utbildar unga och vuxna i hela Mälardalen. De sex gymnasieskolorna finns i Västerås, Uppsala, Eskilstuna, Örebro,Stockholm och Sundbyberg. Dessutom erbjuder stiftelsen gymnasiesärskola, folkhögskola, sfi och yrkeshögskola i Stockholm. Totalt studerar 3000 studerande på skolorna vilket gör skolstiftelsen till Sveriges största fristående, idéburna skolverksamhet.

Idéburen skola – vad är det?Grillska Gymnasiet Sundbyberg är en idéburen skola

Grillska Gymnasiet är en idéburen skola som drivs av idén att en positiv utveckling av människor leder till ett bättre samhälle. Hela skolpengen går till att förbättra skolan och undervisningen och att skapa långsiktighet. Grillska investerar också i bra stöd för de elever som behöver det. Skolans vision är att ge alla studerande kunskap, en stark självbild och förmåga att kunna tolka omvärlden ur olika perspektiv. Alla ska ha förutsättningar att gå vidare i ett livslångt lärande för att bygga sina egna liv och ett demokratiskt och medmänskligt samhälle.

Ladda ner broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Grillska Gymnasiet Sundbyberg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Öppet hus på Grillska gymnasiet Sundbyberg

Välkommen på öppet hus på Grillska gymnasiet Sundbyberg.

Varmt välkommen följande datum:
Datum:   2017-05-10    Tid:   16:00 - 18:00

Utbildningar - Grillska Gymnasiet Sundbyberg

Yrkesprogram
Restaurang- och livsmedelsprogrammet Ort Recensioner
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori Sundbyberg
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering Sundbyberg
  • = Riksintag

Grillska Gymnasiet på Facebook

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Grillska Gymnasiet Sundbyberg.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors

www.grillska.se

Kontakta Grillska Gymnasiet Sundbyberg

Banan   |   2017-01-19
Världens bästa skola, rekommenderas!! Engagerade lärare och roliga lektioner!!
Elev   |   2017-01-17
Aldrig har jag känt mig så trygg på en skola som jag gör här. Man blir sedd och hörd av lärarna och rektorn. Lektionerna är anpassade för alla med eller utan diagnoser som t.ex. ADHD och det finns alltid någon som kan hjälpa en. Maten är god, lokalerna är fräscha och det känns kul att komma till skolan varje dag.
Anna   |   2017-01-17
Är jätte nöjd med skolan och programmet, lärarna är helt underbara o de e så skönt att skolan e liten för då lär man känna alla andra elever på skolan, rekommenderar skolan till dig som vill bli bagare/konditor eller kock/servitör.

Forum om Grillska Gymnasiet Sundbyberg

Här kan du ställa frågor om Grillska Gymnasiet Sundbyberg och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
0 Lunchgäster 2013-08-07   Lennart Hej! Kommer ni att ta emot lunchgäster under hösten 2013? Om ja, skulle ni kunna ta emot ett sällskap på 70-80 personer? //Lennart
Sida:

» Ställ ny fråga