Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Vård- och omsorgsprogrammet

Grillska Gymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 80 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 95,0
    (medelvärde: 164,9) * statistik från 2017

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet på Grillska Gymnasiet i StockholmVård & omsorg med inriktning Äldrevård

Vill du göra skillnad för våra äldre i samhället och arbeta med personer i behov av vård, stöd eller omsorg? Då är vårdprogrammet på Grillska Stockholm en utbildning för dig. Här har du chansen att göra skillnad för någon annan och bidra till ökad livskvalitet för de som varit med och byggt vårt samhälle. Vi har en inriktning mot äldrevård, för att ännu bättre kunna svara upp mot branschens behov och kunna ge våra elever en gedigen utbildning med kurser som ger dem ännu bättre kunskap och kompetens för att i framtiden jobba med äldre.

Börja jobba direkt efter studenten

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram och det innebär att du direkt efter avslutad utbildning kan börja jobba. Det finns ett stort behov av vårdpersonal i samhället och intresset för vårdutbildningar på högskolan är större än någonsin. Programmet passar dig som till exempel vill arbeta som undersköterska, inom hemtjänsten eller som personlig assistent. 

Läs programmet med praktik eller som lärling

Hos oss på Grillska Stockholm får du arbeta med praktiska moment redan från årskurs 1. Du kan välja att läsa vård- och omsorgsprogrammet på skolan, då ingår 15 veckors praktik. Väljer du istället att läsa som lärling är du halva veckan på skolan och andra halvan på en arbetsplats. Självklart kan du som lärling också välja att läsa högskoleförberedande kurser.

Samarbete med Stora Sköndal

Alla våra elever är garanterade en lärlingsplats och utbildade handledare. Vi har ett nära samarbete med Stora Sköndal, en stiftelse som utan vinstsyfte arbetar med stöd, vård, omsorg, utbildning och forskning.

Bred kompetens inom vården

Du kommer att få lära dig att utföra de arbetsuppgifter som ingår i vård-och omsorgsarbete. Dessutom får du kunskaper om de lagar och bestämmelser som styr arbetet. Du läser bland annat kurser i medicin, psykiatri, psykologi, internationellt arbete och hemsjukvård. Du får också kunskaper i äldres hälsa och livskvalitet och hur du kan bemöta människor i olika vårdsituationer.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Som boende i samma kommun som Grillska Gymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Nijma och Julia

"Omvårdnad kan inte stressas fram"

Läs mer Grillska Gymnasiet Stockholm

Nijma går tredje året på Vård och omsorgsprogrammet och Julia Kindlund går den skolförlagda utbildningen. Läs intervjun med Nijma och Julia och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Grillska Gymnasiet Stockholm

Grillska Gymnasiet Stockholm

Verkliga projekt och aktivt samhällsengagemang

På Grillska Gymnasiet Stockholm kan du kombinera dina studier med idrott, e-sport eller socialt engagemang. Skolan ligger centralt i Liljeholmen, nära t-bana, bussar, tvärbana och pendeltåg. Här går drygt 600 elever på sex nationella program och två introduktionsprogram. På skolan...


Läs mer om Grillska Gymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Grillska Gymnasiet Stockholm

Årstaängsvägen 31 B
117 43 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.grillska.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Rebbeca Joelson
(5)
Programmet var superbra för mig som ville och nu är undersköterska. Lärarna var fantastiska och jag fick all hjälp jag behövde under dom tre åren jag var där.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Grillska Gymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Grillska Gymnasiet Stockholm
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
"Omvårdnad kan inte stressas fram"

Nijma går tredje året på Vård och omsorgsprogrammet och Julia Kindlund går den skolförlagda utbildningen. Läs intervjun med Nijma och Julia och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: