Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

Grillska Gymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 33 (år 1)
Vård- och omsorgsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-05-07

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet på Grillska Gymnasiet i StockholmVård & omsorg

Vill du arbeta med människor, unga som gamla i framtiden? Och kanske jobba som undersköterska efter gymnasiet? Då ska du välja Vård- och omsorgsprogrammet på Grillska gymnasiet Stockholm! På Vård- och omsorgsprogrammet får du lära dig om vård, omvårdnad och omsorg. Du kan också få en lärlingsutbildning på Vård- och omsorgsprogrammet.

Hälsa, ohälsa och funktionsnedsättning

På Vård- och omsorgsprogrammet får du kunskap om hälsa, ohälsa och funktionsnedsättning och lära dig att bemöta mäniskor på ett professionellt sätt. Det är också viktigt på programmet att trycka på människors lika värde, livskvalitet och välbefinnande och lösa olika problem i vårdsituationer. Vill du efter gymnasiet studera vidare har du möjlighet att bli högskolebehörig.

Praktik på Grillska Gymnasiet Stockholm

Under minst 15 veckor får du vara ute på praktik och lära dig att sätta den teori du har lärt dig i praktiken. Du kommer vara med på alltifrån hjälp med personlig vård till medicintekniska, sociala och administrativa uppgifter.

Framtiden efter Vård- och omsorgsprogrammet

Efter tre år på Grillska gymnasiet Stockholm kan du både ha en yrkesexamen och vara högskolebehörig, det är upp till dig att välja. Jobb inom vård och omsorg ökar hela tiden och att få jobb direkt efter gymnasiet ska inte vara några problem.

Lärlingsutbildning

På Vård- och omsorgsprogrammet har du möjlighet att få en lärlingsutbildning. Det betyder att du är ute minst halva tiden under dina tre år på Grillska Gymnasiet Stockholm.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Som boende i samma kommun som Grillska Gymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Oskar på Grillska Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Stockholm

Läs mer Grillska Gymnasiet Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm! Läs intervjun med Oskar och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Grillska Gymnasiet Stockholm

Grillska Gymnasiet Stockholm

Verkliga projekt och aktivt samhällsengagemang

På Grillska Gymnasiet Stockholm kan du kombinera dina studier med idrott, e-sport eller socialt engagemang. Skolan ligger centralt i Liljeholmen, nära t-bana, bussar, tvärbana och pendeltåg. Här går drygt 600 elever på sex nationella program och två introduktionsprogram. På skolan...


Läs mer om Grillska Gymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Grillska Gymnasiet Stockholm

Årstaängsvägen 31 B
117 43 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.grillska.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Rebbeca Joelson
(5)
Programmet var superbra för mig som ville och nu är undersköterska. Lärarna var fantastiska och jag fick all hjälp jag behövde under dom tre åren jag var där.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Grillska Gymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Grillska Gymnasiet Stockholm
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
Oskar pluggar på Barn- och friti...

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm! Läs intervjun med Oskar och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!

Läs mer