Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

Grillska Gymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 31 (år 1)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 163
    (Lägsta: 80) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Vård- och omsorgsprogrammet på Grillska Gymnasiet i StockholmVård & omsorg

Vill du arbeta med människor, unga som gamla i framtiden? Och kanske jobba som undersköterska efter gymnasiet? Då ska du välja Vård- och omsorgsprogrammet på Grillska gymnasiet Stockholm! På Vård- och omsorgsprogrammet får du lära dig om vård, omvårdnad och omsorg. Du kan också få en lärlingsutbildning på Vård- och omsorgsprogrammet.

Hälsa, ohälsa och funktionsnedsättning

På Vård- och omsorgsprogrammet får du kunskap om hälsa, ohälsa och funktionsnedsättning och lära dig att bemöta mäniskor på ett professionellt sätt. Det är också viktigt på programmet att trycka på människors lika värde, livskvalitet och välbefinnande och lösa olika problem i vårdsituationer. Vill du efter gymnasiet studera vidare har du möjlighet att bli högskolebehörig.

Praktik på Grillska Gymnasiet Stockholm

Under minst 15 veckor får du vara ute på praktik och lära dig att sätta den teori du har lärt dig i praktiken. Du kommer vara med på alltifrån hjälp med personlig vård till medicintekniska, sociala och administrativa uppgifter.

Framtiden efter Vård- och omsorgsprogrammet

Efter tre år på Grillska gymnasiet Stockholm kan du både ha en yrkesexamen och vara högskolebehörig, det är upp till dig att välja. Jobb inom vård och omsorg ökar hela tiden och att få jobb direkt efter gymnasiet ska inte vara några problem.

Lärlingsutbildning

På Vård- och omsorgsprogrammet har du möjlighet att få en lärlingsutbildning. Det betyder att du är ute minst halva tiden under dina tre år på Grillska Gymnasiet Stockholm.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Som boende i samma kommun som Grillska Gymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet ger en yrkesförberedande gymnasieexamen.

Reportage

Oskar på Grillska Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Stockholm

Läs mer Grillska Gymnasiet Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm! Läs intervjun med Oskar och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Grillska Gymnasiet Stockholm

Grillska Gymnasiet Stockholm

Så lyder det gemensamma mottot på Grillska Gymnasiet. Här får man lära sig att tro på sig själv, på varandra och på framtiden. Grillska Gymnasiet i Stockholm är en friskola utan vinstsyfte. Att rusta eleverna med kunskap och att inspirera...


Läs mer om Grillska Gymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Grillska Gymnasiet Stockholm

Årstaängsvägen 31 B
117 43 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.grillska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Vård- och omsorgsprogrammet, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Oskar pluggar på Barn- och friti...

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm! Läs intervjun med Oskar och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!

Läs mer