Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Grillska Gymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 50 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 203,4
    (Lägsta: 150) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Samhällsvetenskap, inriktning samhällsvetenskap med Socialt engagemang på Grillska Gymnasiet Stockholm

Med den nya profilen Socialt engagemang erbjuder vi på Grillska Gymnasiet en bred samhällsvetenskaplig utbildning med många verklighetsbaserade, praktiska och upplevelsebaserade inslag. Det här är en utbildning för dig som vill vara med och påverka och göra skillnad på riktigt, redan under skoltiden.

På det här programmet får du lära dig om samhället omkring dig och om världen i stort. Du får kunskap om utvecklingsfrågor och lär dig hur du kan påverka och vara delaktig i samhällsutvecklingen. Du får också gå från teori till praktik och skapa samhällsförbättrande projekt på riktigt.

Socialt engagemang i praktiken

Eftersom Grillska Gymnasiet drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse ger det oss unika möjligheter till ett nära samarbete med Stockholms Stadsmission. Bland annat kommer du som elev hos oss att få en volontärutbildning av Stockholms Stadsmission och du får besöka Stockholms Stadsmissions sociala verksamheter och sociala företag.

Under din utbildning kommer du att få jobba med de teman och uppgifter som Stockholms Stadsmission arbetar med varje dag, och bidra till att motverka människors utanförskap i samhället.

Aktuella händelser en del av utbildningen

På Grillska Gymnasiet arbetar du i ämnesövergripande projekt och du lär dig argumentera och debattera. Vi involverar aktuella händelser i samhället och låter det bli projekt i undervisningen. Du läser om samhället, du skriver om samhället och du pratar om samhället. Du kommer också att studera kulturella verksamheter och mediers roll. Det finns möjlighet att välja en kurs i journalistik som individuellt val (förutsatt att det blir en tillräckligt stor grupp som väljer kursen).

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Grillska Gymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Reportage

Oskar på Grillska Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Stockholm

Läs mer Grillska Gymnasiet Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm! Läs intervjun med Oskar och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Grillska Gymnasiet Stockholm

Grillska Gymnasiet Stockholm

Så lyder det gemensamma mottot på Grillska Gymnasiet. Här får man lära sig att tro på sig själv, på varandra och på framtiden. Grillska Gymnasiet i Stockholm är en friskola utan vinstsyfte. Att rusta eleverna med kunskap och att inspirera...


Läs mer om Grillska Gymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Grillska Gymnasiet Stockholm

Årstaängsvägen 31 B
117 43 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.grillska.se

Recensioner

Anonym
(1)
Detta är ett stort misslyckande, Jag har gått i en bra skola hela mitt liv tills nu. Efter att mina föräldrar varit och besökt min klass på skolan kallade de mig för misslyckad. Ska man behöva känna så? Skolan är oseriös på alla sätt, Lokaler,Lärare,Material,Attityd. Mitt råd till er därute: Spring
Grillska Gymnasiet Stockholm Kommentar:
Hej! Vad tråkigt att du upplever det så. Jag vill gärna möta dig och prata om dina synpunkter. På så sätt kan jag bemöta dem och lägga en plan över hur vi ska hantera dem. Det vore fint om du kan kontakta mig eller programchef Emilia Ramsin- Barlas direkt så kan vi reda ut detta. Med vänlig hälsning Gunn Edberg- Caldwell, rektor
Blåbär
(4)
Schysst skola med bra lärare och elever
hej
(4)
Jättebra skola.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Oskar pluggar på Barn- och friti...

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm! Läs intervjun med Oskar och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!

Läs mer