Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Grillska Gymnasiet Stockholm
Programinformation
Ort: Stockholm
Antal elever: 50 (år 1)
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 203,4
Lägsta: 150

Utbildningsinfo

Beteendevetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs Beteendevetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet på Grillska Gymnasiet Stockholm

Är du intresserad av samhällsfrågor, psykologi, hälsa och idrott? Vill du arbeta med att leda, organisera eller hjälpa människor? Då är samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap på Grillska Stockholm en utbildning för dig.

Samhällsprogrammet inriktning beteende är en högskoleförberedande utbildning. Programmet riktar sig till dig som vill kombinera studier och idrott. Du kan välja flera idrottspass i veckan samtidigt som du får kunskaper i psykologi, lärande och språk. Du väljer mellan idrotterna fotboll, crosstraining och dans.

Utbildningen passar dig som vill studera vidare till exempelvis socionom, personalvetare, psykolog, lärare, hälsocoach, polis eller statsvetare.

En bred förståelse för individ och samhälle

Hälsofrågor, ledarskap och samhällsutveckling är centralt i utbildningen. Du får förståelse för varför människor agerar och beter sig på olika sätt och hur samhället påverkas enskilda individers och gruppers handlingar och beteende. Du läser bland annat kurser i moderna språk, pedagogiskt ledarskap och sociologi.

Samhällsprogrammet inriktning Beteendevetenskap erbjuder:

  • Idrottsprofil: Välj mellan crosstraining, fotboll och dans

  • Möjlighet att delta i skolidrottslag DM

  • Fri tillgång till gym

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan.

  • För ekonomi-, humanistiska och samhällsvetenskapsprogrammet ska fyra av de ytterligare nio ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religion.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Grillska Gymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande examen. På Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder du dig för högskolan.

Reportage

Oskar på Grillska Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Stockholm

Läs mer Grillska Gymnasiet Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm! Läs intervjun med Oskar och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors

Grillska Gymnasiet Stockholm

Grillska Gymnasiet Stockholm

Så lyder det gemensamma mottot på Grillska Gymnasiet. Här får man lära sig att tro på sig själv, på varandra och på framtiden. Grillska Gymnasiet i Stockholm är en friskola utan vinstsyfte. Att rusta eleverna med kunskap och att inspirera...


Läs mer om Grillska Gymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Grillska Gymnasiet Stockholm

Årstaängsvägen 31 B
117 43 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.grillska.se

Recensioner

Erik Johnsson   |   2016-03-17
Jag går nu mitt tredje år på SamBeteende linjen där jag hade idrottsinriktning Innebany och jag har varit riktig nöjd med min skolgång och mina möjligheter till att utvecklas inom min idrott, både tekniskt och fysiskt då vi har en rutinerad tränare i Roger Östergren som har spelat i Sveriges landslag under sin karriär samt att vi har ett gym med...
Visa hela
          (5)
Joey   |   2016-03-17
På grillskas Sam beteende program väljer man en idrottsprofil i ettan och tvåan vilket gör linjen till en skön blandning av beteende kurser och idrott. Man kan välja mellan innebandy, fotboll, dans eller crosstraining där man tränar på bland annat skolans gym.
          (3)
Anna   |   2015-04-21
Det är snart sommarlov och i mina tidigare 8 skolår har jag alltid älskat skolan och inte varit sugen på sommarlov. Nu har lärare slutat mitt under året och inget vet om betygen. Man kan inte lita på någon på skolan känns det som. Vår mentor hjälper aldrig oss och skolan är förövrigt oseriös. Pust.
Grillska Gymnasiet Stockholm  |   2015-04-27  |   Kommentar:
Hej Anna, vad trist att du känner så. Jag vill gärna träffa dig för att höra närmare hur du upplever det och för att prata om hur vi kan göra det bättre för dig. För mig som skolledare är oerhört viktigt att få veta dina synpunkter för att kunna förbättra skolan. Sök gärna upp mig på skolan, jag sitter i rum 418 på våning 4. Ser fram mot att tr...
Visa hela
          (1)