Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogram

Grillska Gymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Introduktionsprogrammet

Utbildningsinfo

Introduktionsprogram på Grillska Gymnasiet StockholmIntroduktionsprogram på Grillska Gymnasiet

Grillska Gymnasiet Stockholm erbjuder introduktionsprogrammen Individuellt alternativ och Språkintroduktion med två olika inriktningar – samhällsinriktning eller yrkesinriktning. Skolan erbjuder även preparandutbildning och PRIV; Programinriktat individuellt val.

Små klasser

På Introduktionsprogrammet läser du i en sammanhållen klass men studierna bedrivs i mindre grupper. Stor vikt läggs vid den sociala sammanhållningen, men hänsyn tas också till att eleverna har olika sätt att lära sig och undervisningen ger utrymme för individuella arbetssätt.

Mycket praktik

Grillska Gymnasiets pedagogik innebär att teoretisk undervisning varvas med praktik. Skolan har ett bibliotek med egen bibliotekarie samt datorsalar där du kan arbeta i lugn och ro. Det finns också ett kök och matsal där du får hemlagad mat varje dag.

De olika introduktionsprogrammen

För dig som saknar betyg i grundskoleämnen och inte är fullt behörig till gymnasieskolans nationella program finns Yrkesintroduktion. Utbildningen sträcker sig över 1-3 år och kan läsas med inriktning Handel och administration eller Vård. Grillska Gymnasiet Stockholm erbjuder utbildningen på enheten Opalen. På Yrkesintroduktion får du en praktisk yrkesutbildning utan att du behöver läsa in ett helt gymnasieprogram.

För dig som har förutsättningar att klara behörighet till ett nationellt program inom ett år finns Programinriktat val. Denna utbildning är inte sökbar via gyantagningen.se - gör en intresseanmälan om du är intresserad.

På Grillskas enhet Opalen kan du också läsa Individuellt alternativ samt Språkintroduktion.

Opalen har också gymnasiesärskola. Läs mer på Gymnasiesärskola.se.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Grillska Gymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Oskar på Grillska Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Stockholm

Läs mer Grillska Gymnasiet Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm! Läs intervjun med Oskar och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Grillska Gymnasiet Stockholm

Grillska Gymnasiet Stockholm

Så lyder det gemensamma mottot på Grillska Gymnasiet. Här får man lära sig att tro på sig själv, på varandra och på framtiden. Grillska Gymnasiet i Stockholm är en friskola utan vinstsyfte. Att rusta eleverna med kunskap och att inspirera...


Läs mer om Grillska Gymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Grillska Gymnasiet Stockholm

Årstaängsvägen 31 B
117 43 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.grillska.se

Recensioner

sercig99
(5)
Jag har många vänner, bra lärare och studiero. Jag har även fått möjlighet art studera några av el-och energiprogrammets kurser. Mitt favoritämne är programmering!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Introduktionsprogram, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Oskar pluggar på Barn- och friti...

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm! Läs intervjun med Oskar och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!

Läs mer