Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Grillska Gymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 100 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 90,0
    (medelvärde: 182,8) * statistik från 2017

Om utbildningen

Handel och service i Stockholm!Drivs du av försäljning, företagande och marknadsföring? Läs Handel och service!

På Handels- och administrationsprogrammet i Stockholm ligger fokus på att lära sig de färdigheter som efterfrågas i butiksbranschen. Försäljning, marknadsföring och företagande är därför tre viktiga ämnen på programmet. På Grillska gymnasiet Stockholm kan du utveckla din entreprenöriella sida genom att starta företag tillsammans med Ung Företagsamhet (UF-företag).

Kursutbudet på Handels- och administrationsprogrammet

För dig som läser inriktningen Handel och service på Grillska gymnasiet Stockholm väntar ett brett och spännande kursutbud:

  • Praktisk marknadsföring
  • Näthandel
  • Personlig försäljning
  • Affärsutveckling och ledarskap
  • Entreprenörskap
  • Information och kommunikation

Möjlighet till högskolebehörighet på Grillska gymnasiet

I grund och botten är Handels- och administrationsprogrammet ett yrkesprogram vilket innebär att du får en yrkesexamen. Högskolebehörighet är dock en möjlighet på alla yrkesprogram på Grillska Gymnasiet Stockholm och genom det individuella valet har du möjlighet att ta studenten med högskolebehörighet även på Handel och service.

Läs Handels- och administrationsprogrammet som lärling

Du kan läs Handels- och administrationsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm som lärling. Det innebär extra mycket praktik - minst halva utbildningstiden tillbringar du på en arbetsplats. 

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Grillska Gymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Nijma och Julia

"Omvårdnad kan inte stressas fram"

Läs mer Grillska Gymnasiet Stockholm

Nijma går tredje året på Vård och omsorgsprogrammet och Julia Kindlund går den skolförlagda utbildningen. Läs intervjun med Nijma och Julia och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Grillska Gymnasiet Stockholm

Grillska Gymnasiet Stockholm

Verkliga projekt och aktivt samhällsengagemang

På Grillska Gymnasiet Stockholm kan du kombinera dina studier med idrott, e-sport eller socialt engagemang. Skolan ligger centralt i Liljeholmen, nära t-bana, bussar, tvärbana och pendeltåg. Här går drygt 600 elever på sex nationella program och två introduktionsprogram. På skolan...


Läs mer om Grillska Gymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Grillska Gymnasiet Stockholm

Årstaängsvägen 31 B
117 43 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.grillska.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Adam
(4)
Jag tycker att det är en bra skola som erbjuder olika inriktingar på ett och samma program som ex handel lärling. Väldigt bra och lärorikt program med mycket praktik. Skolan i sig är trevlig med stora och luftiga lokaler och man möter alltid på trevliga människor.
:)
(5)
Om du är intresserad av Handel och Administartions linjen så kan jag rekommendera att du ska välja Grillska gymnasium. Men du som kanske är förvirrad vad du ska välja för program som jag var så kan jag rekommendera Handels linjen riktigt starkt. Vi arbetar med många olika moment. I första året kommer du få arbeta mycket med hur man bemöter kunde...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Grillska Gymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Grillska Gymnasiet Stockholm
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Reportage
"Omvårdnad kan inte stressas fram"

Nijma går tredje året på Vård och omsorgsprogrammet och Julia Kindlund går den skolförlagda utbildningen. Läs intervjun med Nijma och Julia och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: