Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Grillska Gymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 31 (år 1)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 169,4
    (Lägsta: 85) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Handel och service i Stockholm!Drivs du av försäljning, företagande och marknadsföring? Läs Handel och service!

På Handels- och administrationsprogrammet i Stockholm ligger fokus på att lära sig de färdigheter som efterfrågas i butiksbranschen. Försäljning, marknadsföring och företagande är därför tre viktiga ämnen på programmet. På Grillska gymnasiet Stockholm kan du utveckla din entreprenöriella sida genom att starta företag tillsammans med Ung Företagsamhet (UF-företag).

Kursutbudet på Handels- och administrationsprogrammet

För dig som läser inriktningen Handel och service på Grillska gymnasiet Stockholm väntar ett brett och spännande kursutbud:

  • Praktisk marknadsföring
  • Näthandel
  • Personlig försäljning
  • Affärsutveckling och ledarskap
  • Entreprenörskap
  • Information och kommunikation

Möjlighet till högskolebehörighet på Grillska gymnasiet

I grund och botten är Handels- och administrationsprogrammet ett yrkesprogram vilket innebär att du får en yrkesexamen. Högskolebehörighet är dock en möjlighet på alla yrkesprogram på Grillska Gymnasiet Stockholm och genom det individuella valet har du möjlighet att ta studenten med högskolebehörighet även på Handel och service.

Läs Handels- och administrationsprogrammet som lärling

Du kan läs Handels- och administrationsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm som lärling. Det innebär extra mycket praktik - minst halva utbildningstiden tillbringar du på en arbetsplats. 

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Grillska Gymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram med möjlighet till högskolebehörighet genom det individuella valet. 

Reportage

Oskar på Grillska Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Stockholm

Läs mer Grillska Gymnasiet Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm! Läs intervjun med Oskar och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Grillska Gymnasiet Stockholm

Grillska Gymnasiet Stockholm

Så lyder det gemensamma mottot på Grillska Gymnasiet. Här får man lära sig att tro på sig själv, på varandra och på framtiden. Grillska Gymnasiet i Stockholm är en friskola utan vinstsyfte. Att rusta eleverna med kunskap och att inspirera...


Läs mer om Grillska Gymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Grillska Gymnasiet Stockholm

Årstaängsvägen 31 B
117 43 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.grillska.se

Recensioner

Adam
(4)
Jag tycker att det är en bra skola som erbjuder olika inriktingar på ett och samma program som ex handel lärling. Väldigt bra och lärorikt program med mycket praktik. Skolan i sig är trevlig med stora och luftiga lokaler och man möter alltid på trevliga människor.
:)
(5)
Om du är intresserad av Handel och Administartions linjen så kan jag rekommendera att du ska välja Grillska gymnasium. Men du som kanske är förvirrad vad du ska välja för program som jag var så kan jag rekommendera Handels linjen riktigt starkt. Vi arbetar med många olika moment. I första året kommer du få arbeta mycket med hur man bemöter kunde...
Visa hela
waseem
(2)
Skolan har inte råd med böcker, datorer och med massa annat. Skolan rekommenderas inte. DÅLIGT! DÅLIGT!
Grillska Gymnasiet Stockholm Kommentar:
Hej, Vad trist att du upplever att skolan inte har den utrustning som du behöver i ditt skolarbete. Alla våra 2500 gymnasieelever på Grillska Gymnasiet har en egen dator, både som arbetsverktyg och för att söka information. I vissa ämnen används både böcker och datorer för att du ska få den mest heltäckande och aktuella informationen. Om du upp...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Oskar pluggar på Barn- och friti...

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm! Läs intervjun med Oskar och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!

Läs mer