Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Grillska Gymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 26 (år 1)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 184,8
    (Lägsta: 110) * statistik från 2017

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

El- och energi på Grillska Stockholm

El- och energiprogrammet med inriktning Dator- & kommunikationsteknik på Grillska Gymnasiet Stockholm

Tänker du dig en framtid som nätverkstekniker, webbutvecklare eller inom IT-support? El- och energiprogrammet är en bred IT-utbildning som ger dig stora valmöjligheter. Du kan även välja e-sportprofil.

El- och energiprogrammet inriktning dator- och kommunikationsteknik passar dig som är intresserad av problemlösning och programmering, hur datorer fungerar och hur du sköter driften av datorer i nätverk.

Förståelse för teknik och mekatronik är centralt i utbildningen. Mekatronik är kombinationen mellan elektronik och mekanik, som är grundläggande för att utveckla och styra många av dagens komplexa elektronikprodukter.

Du kan söka jobb direkt

Utbildningen är yrkesförberedande och passar dig som vill bli datatekniker, IT-supportansvarig, nätverksadministratör, nätverksoperatör eller IT-utvecklare. Du som vill läsa vidare på högskolan använder ditt individuella val för att läsa högskoleförberedande kurser.

E-sport som tillval

Du som vill kan välja e-sportprofil som individuellt val. I kursen ingår teknik, taktik, etik, laganda och hur man bygger både e-sportlag och e-sportevent. Du ingår då i skolans e-sportlag och tävlar mot lag på andra Grillskaskolor.

Ett par tillfällen per år får du chans att delta i Grillska LAN för att lära känna elever i andra årskurser och bygga gemenskap.

Certifiering ökar efterfrågan på din kompetens

Under utbildningen lär du dig att hantera olika typer av servrar; från Linuxvarianter till Microsoft senaste servrar och deras olika funktioner. Du läser bland annat webbutveckling, kommunikationsnät, elektronik, mikrodatorteknik och nätverksteknik. Vi är kopplade till Microsoft Academy och Cisco. Att bli certifierad ökar dina chanser till jobb efter utbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

E-sport

E-sport

På El- och energiprogrammet kan du en förmiddag i veckan fördjupa dig inom E-sport. Passet leds av en professionell person från branschen. Passet kan t ex innehålla följande:

  • Grundläggande kunskaper inom de fyra största E-sportspelen
  • Individuell utveckling inom E-sportspel
  • Träning inom taktik/strategi
  • Mental träning

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som Grillska Gymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram som ger dig en yrkesexamen. Om du önskar att få högskolebehörighet går det att fixa det genom det individuella valet.

Reportage

Oskar på Grillska Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Stockholm

Läs mer Grillska Gymnasiet Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm! Läs intervjun med Oskar och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Grillska Gymnasiet Stockholm

Grillska Gymnasiet Stockholm

Så lyder det gemensamma mottot på Grillska Gymnasiet. Här får man lära sig att tro på sig själv, på varandra och på framtiden. Grillska Gymnasiet i Stockholm är en friskola utan vinstsyfte. Att rusta eleverna med kunskap och att inspirera...


Läs mer om Grillska Gymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Grillska Gymnasiet Stockholm

Grillska Gymnasiet Stockholm

Årstaängsvägen 31 B
117 43 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.grillska.se

Recensioner

P
(1)
Enda bra med skolan vad Jorge Gonzales. Annars är allt budget, vilket inte passar i en skola. Datorer, Service och Utbildning är inte heller bra. Man kan smöra för de flesta lärarna och sedan få betyg för det... Massa linjer läggs också ner. Maten är inte speciellt bra och personalen inte så trevlig. Gick där i 2 år, sedan fick jag plats på...
Visa hela
Fredrik Nordskiöld
(1)
Efter Ca:8 månader på skolan så blir vi utkastade från skolan pga lite intresse för linjen och då ska 8 elever flyttas till en annan skola, för att skolan inte går med vinst.
Rektor Kommentar:
Hej Fredrik! De senaste åren har vi fått färre elever som söker till vårt Teknikprogram här i Stockholm. Eftersom vi har för få elever bedömer vi inte att vi kommer att kunna erbjuda er den kvalitet och det nyskapande som vi önskar. Skolan drivs som en stiftelse, utan vinstsyfte. Allt eventuellt överskott går oavkortat till att förbättra skola...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Oskar pluggar på Barn- och friti...

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm! Läs intervjun med Oskar och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!

Läs mer