Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Grillska Gymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 29 (år 1)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 206,2
    (Lägsta: 172,5) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Välkommen till Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Stockholm

Barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot Fritid & hälsa på Grillska Gymnasiet Stockholm

Gillar du att röra på dig och vill lära dig att motivera och leda grupper? Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Stockholm är en bred utbildning där du kan kombinera dina studier med idrott. Den passar dig som exempelvis vill bli personlig tränare, hälsocoach, förskollärare eller fritidsledare.

I utbildningen ingår flera idrottspass i veckan. Du kan välja mellan fotboll, crosstraining och dans. På Barn- och fritidsprogrammet inriktning fritid och hälsa får du lära dig om hur du kan utveckla andras förmågor och hur du kan få fler att må bra.

Chans till jobb direkt efter utbildningen

Utbildningen är ett yrkesprogram. Det betyder att du kan börja jobba direkt efter avslutad utbildning. Exempel på möjliga jobb efter gymnasiet är till exempel som elevassistent, personlig tränare, väktare, barnskötare eller som personlig assistent.

Extra engelska ger dig högskolebehörighet

Du som vill studera vidare på högskolan behöver bara välja till engelska under andra året för att bli behörig. Exempel på utbildningar som du kan söka till på högskolan är polis, brandman, lärare, sjukgymnast eller dietist.

Kommunikation, resonemang om rätt och fel och demokratiska värderingar är viktiga i utbildningen liksom förmåga att leda, träna och uppmuntra. Du läser bland annat kurser i träningslära, människors miljöer, lärande och utveckling och aktivitetsledarskap.

Vill du testa att driva eget företag?

På alla Grillskas program ingår en kurs i entreprenörskap. Vill du prova att starta ett eget företag har du möjlighet att bilda ett UF-företag i samarbete med Ung Företagsamhet. 

Barn- och fritidsprogrammet erbjuder dig:

  • Idrottsprofil med crosstraining, fotboll och dans
  • Yrkesexamen i ett yrke med stora chanser till jobb
  • Högskoleförberedande som tillval
  • Kurs i företagande

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Som boende i samma kommun som Grillska Gymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesexamen. Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram. Möjlighet till högskolebehörighet finns via det individuella valet.

Reportage

Oskar på Grillska Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Stockholm

Läs mer Grillska Gymnasiet Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm! Läs intervjun med Oskar och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Grillska Gymnasiet Stockholm

Grillska Gymnasiet Stockholm

Så lyder det gemensamma mottot på Grillska Gymnasiet. Här får man lära sig att tro på sig själv, på varandra och på framtiden. Grillska Gymnasiet i Stockholm är en friskola utan vinstsyfte. Att rusta eleverna med kunskap och att inspirera...


Läs mer om Grillska Gymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Grillska Gymnasiet Stockholm

Årstaängsvägen 31 B
117 43 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.grillska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Oskar pluggar på Barn- och friti...

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm! Läs intervjun med Oskar och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!

Läs mer