Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Grillska Gymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 70 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 185,0
    (medelvärde: 217,7) * statistik från 2017

Om utbildningen

Välkommen till Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Stockholm

Barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot Fritid & hälsa på Grillska Gymnasiet Stockholm

Gillar du att röra på dig och vill lära dig att motivera och leda grupper? Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Stockholm är en bred utbildning där du kan kombinera dina studier med idrott. Den passar dig som exempelvis vill bli personlig tränare, hälsocoach, förskollärare eller fritidsledare.

I utbildningen ingår flera idrottspass i veckan. Du kan välja mellan fotboll, crosstraining och dans. På Barn- och fritidsprogrammet inriktning fritid och hälsa får du lära dig om hur du kan utveckla andras förmågor och hur du kan få fler att må bra.

Chans till jobb direkt efter utbildningen

Utbildningen är ett yrkesprogram. Det betyder att du kan börja jobba direkt efter avslutad utbildning. Exempel på möjliga jobb efter gymnasiet är till exempel som elevassistent, personlig tränare, väktare, barnskötare eller som personlig assistent.

Extra engelska ger dig högskolebehörighet

Du som vill studera vidare på högskolan behöver bara välja till engelska under andra året för att bli behörig. Exempel på utbildningar som du kan söka till på högskolan är polis, brandman, lärare, sjukgymnast eller dietist.

Kommunikation, resonemang om rätt och fel och demokratiska värderingar är viktiga i utbildningen liksom förmåga att leda, träna och uppmuntra. Du läser bland annat kurser i träningslära, människors miljöer, lärande och utveckling och aktivitetsledarskap.

Vill du testa att driva eget företag?

På alla Grillskas program ingår en kurs i entreprenörskap. Vill du prova att starta ett eget företag har du möjlighet att bilda ett UF-företag i samarbete med Ung Företagsamhet. 

Barn- och fritidsprogrammet erbjuder dig:

  • Idrottsprofil med crosstraining, fotboll och dans
  • Yrkesexamen i ett yrke med stora chanser till jobb
  • Högskoleförberedande som tillval
  • Kurs i företagande
Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Som boende i samma kommun som Grillska Gymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Nijma och Julia

"Omvårdnad kan inte stressas fram"

Läs mer Grillska Gymnasiet Stockholm

Nijma går tredje året på Vård och omsorgsprogrammet och Julia Kindlund går den skolförlagda utbildningen. Läs intervjun med Nijma och Julia och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Grillska Gymnasiet Stockholm

Grillska Gymnasiet Stockholm

Verkliga projekt och aktivt samhällsengagemang

På Grillska Gymnasiet Stockholm kan du kombinera dina studier med idrott, e-sport eller socialt engagemang. Skolan ligger centralt i Liljeholmen, nära t-bana, bussar, tvärbana och pendeltåg. Här går drygt 600 elever på sex nationella program och två introduktionsprogram. På skolan...


Läs mer om Grillska Gymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Grillska Gymnasiet Stockholm

Årstaängsvägen 31 B
117 43 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.grillska.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Sebastian, elev årskurs 3
(4)
En bra utbildning för dig som ät intresserad i olika typer av träning, så som Dans, Crossfit och fotboll. Jag personligen har varit tränings engagerad hela livet och detta var ett solklart val för mig. Jag har fått lära mig alla möjliga typer av olika tränings metoder, vad som händer i kroppen vid kondition och styrke träning. Teorin vi får lära...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa från Grillska Gymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Grillska Gymnasiet Stockholm
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
"Omvårdnad kan inte stressas fram"

Nijma går tredje året på Vård och omsorgsprogrammet och Julia Kindlund går den skolförlagda utbildningen. Läs intervjun med Nijma och Julia och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: