Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Grillska Gymnasiet Stockholm
Programinformation
Ort: Stockholm
Antal elever: 29 (år 1)
Utbildningstyp: Barn- och fritidsprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 206,2
Lägsta: 172,5

Utbildningsinfo

Välkommen till Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Stockholm

Barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot Fritid & hälsa på Grillska Gymnasiet Stockholm

Gillar du att röra på dig och vill lära dig att motivera och leda grupper? Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Stockholm är en bred utbildning där du kan kombinera dina studier med idrott. Den passar dig som exempelvis vill bli personlig tränare, hälsocoach, förskollärare eller fritidsledare.

I utbildningen ingår flera idrottspass i veckan. Du kan välja mellan fotboll, crosstraining och dans. På Barn- och fritidsprogrammet inriktning fritid och hälsa får du lära dig om hur du kan utveckla andras förmågor och hur du kan få fler att må bra.

Chans till jobb direkt efter utbildningen

Utbildningen är ett yrkesprogram. Det betyder att du kan börja jobba direkt efter avslutad utbildning. Exempel på möjliga jobb efter gymnasiet är till exempel som elevassistent, personlig tränare, väktare, barnskötare eller som personlig assistent.

Extra engelska ger dig högskolebehörighet

Du som vill studera vidare på högskolan behöver bara välja till engelska under andra året för att bli behörig. Exempel på utbildningar som du kan söka till på högskolan är polis, brandman, lärare, sjukgymnast eller dietist.

Kommunikation, resonemang om rätt och fel och demokratiska värderingar är viktiga i utbildningen liksom förmåga att leda, träna och uppmuntra. Du läser bland annat kurser i träningslära, människors miljöer, lärande och utveckling och aktivitetsledarskap.

Vill du testa att driva eget företag?

På alla Grillskas program ingår en kurs i entreprenörskap. Vill du prova att starta ett eget företag har du möjlighet att bilda ett UF-företag i samarbete med Ung Företagsamhet. 

Barn- och fritidsprogrammet erbjuder dig:

  • Idrottsprofil med crosstraining, fotboll och dans
  • Yrkesexamen i ett yrke med stora chanser till jobb
  • Högskoleförberedande som tillval
  • Kurs i företagande
Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Som boende i samma kommun som Grillska Gymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesexamen. Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram. Möjlighet till högskolebehörighet finns via det individuella valet.

Reportage

Oskar på Grillska Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Stockholm

Läs mer Grillska Gymnasiet Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm! Läs intervjun med Oskar och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors

Grillska Gymnasiet Stockholm

Grillska Gymnasiet Stockholm

Så lyder det gemensamma mottot på Grillska Gymnasiet. Här får man lära sig att tro på sig själv, på varandra och på framtiden. Grillska Gymnasiet i Stockholm är en friskola utan vinstsyfte. Att rusta eleverna med kunskap och att inspirera...


Läs mer om Grillska Gymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Grillska Gymnasiet Stockholm

Årstaängsvägen 31 B
117 43 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.grillska.se