Ämne/inriktning

Grillska Gymnasiet Stockholm – Allting som vi vill kan vi göra

Så lyder det gemensamma mottot på Grillska Gymnasiet. Här får man lära sig att tro på sig själv, på varandra och på framtiden. Grillska Gymnasiet i Stockholm är en friskola utan vinstsyfte. Att rusta eleverna med kunskap och att inspirera dem till att nå sin fulla potential är centralt. Tillsammans skapas trygga, ansvarsfulla och hoppfulla individer.

Grillska Gymnasiet Stockholm är en idéburen skola utan vinstsyfte. De verkar för långsiktigt lärande och utbildning för alla.

Verklighetsnära utbildning

Elevernas kunskapsutveckling är skolans största fokus och på Grillska är verkligheten utgångspunkten för lärandet. Grillskas pedagogik präglas av samhällsengagemang, entreprenörskap, hälsa, bildning och kultur. I undervisningen utgår man från det personliga mötet och lektionerna leds av engagerade, yrkes- och ämneskunniga lärare. I klassrummet arbetar man i längre, sammanhållna arbetspass. Genom projekt i samarbete med lokala företag och organisationer får eleverna verklighetsnära praktik.

En skola med hjärta

Medmänsklighet och tolerans för varandras olikheter är en grundläggande värdering på Grillska Gymnasiet. Här har alla en plats och kan växa. Skolan erbjuder en personlig och trygg studiemiljö. Mentorn är en del av elevernas trygghet och man träffar sin mentor varje vecka. Skolans satsar också stort på elevhälsa. Tillsammans arbetar man enligt skolans värdegrund för att alla ska må bra och nå sina mål.

Grillska Gymnasiet Stockholm har cirka 600 elever och ligger i nyrenoverade lokaler i Liljeholmen, ett stenkast från T-bana, buss och tvärbana. Skolan erbjuder både nationella program, lärlingsutbildningar, introduktionsprogram, individuellt alternativ samt gymnasiesärskola. Här kan du även satsa på din idrott parallellt med dina studier. Idrottsprofil på ett par av skolans program med fotboll, innebandy, dans,  crosstraining eller E-sport.

På Grillska Gymnasiet Stockholm får du:

• Introduktionsvecka som startar med ett individuellt introduktionssamtal
  • Schemalagd mentorstid
  • Lärarledd undervisning i längre, sammanhållna lektioner med engagerad och ämneskunnig personal
  • Regelbunden feedback på din insats
  • Nyhetssammanfattningar varje dag
  • Ett modernt skolbibliotek
  • Starkt stöd av elevhälsoteamet
  • Möjlighet att påverka din utbildning
  • Verklighetsknuten undervisning med koppling till lokalsamhällets organisationer eller företag
  • Möjlighet att läsa idrottsprofil inom fotboll, innebandy, dans, E-sport eller crosstraining på några av skolans program.

Grillska Gymnasiet Stockholm är en del av Stadsmissionens Skolstiftelse, som utbildar unga och vuxna i hela Mälardalen. De sex gymnasieskolorna finns i Västerås, Uppsala, Eskilstuna, Örebro, Stockholm och Sundbyberg. Dessutom erbjuder stiftelsen gymnasiesärskola, folkhögskola, sfi och yrkeshögskola i Stockholm. Totalt studerar 3000 studerande på skolorna vilket gör skolstiftelsen till Sveriges största fristående, idéburna skolverksamhet.

Grillska Gymnasiet är en idéburen skolaIdéburen skola – vad är det?

Grillska Gymnasiet är en idéburen skola som drivs av idén att en positiv utveckling av människor leder till ett bättre samhälle. Hela skolpengen går till att förbättra skolan och undervisningen och att skapa långsiktighet. Grillska investerar också i bra stöd för de elever som behöver det. Skolans vision är att ge alla studerande kunskap, en stark självbild och förmåga att kunna tolka omvärlden ur olika perspektiv. Alla ska ha förutsättningar att gå vidare i ett livslångt lärande för att bygga sina egna liv och ett demokratiskt och medmänskligt samhälle.

Ladda ner broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Grillska Gymnasiet Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Öppet hus på Grillska gymnasiet Stockholm

Välkommen på öppet hus på Grillska gymnasiet Stockholm.

Varmt välkommen följande datum:
Datum:   2017-01-19    Tid:   17:00 - 19:00
Datum:   2017-02-04    Tid:   11:00 - 14:00
Datum:   2017-05-04    Tid:   17:00 - 19:00

Utbildningar - Grillska Gymnasiet Stockholm

Grillska Gymnasiet på Facebook

Errors

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Grillska Gymnasiet Stockholm.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Andel lärare med leg. och behörighet 2016

Antal elever per lärare 2015

Grillska Gymnasiet Stockholm 18,1
Stockholm 15
Sverige 11,9

Antal elever på skolan år 2015: 563

source Källa: Skolverket

Barn- och fritidsprogrammet .. .. .. expand
El- och energiprogrammet 13,1 .. 53 % expand
Handels- och administrationsprogrammet 11,0 .. .. expand
Hantverksprogrammet 12,6 .. .. expand
Introduktionsprogram expand
Samhällsvetenskapsprogrammet 13,3 80,4 % 50 % expand
Vård- och omsorgsprogrammet 14,5 .. . expand

Kontaktuppgifter till Grillska Gymnasiet Stockholm

Årstaängsvägen 31 B

www.grillska.se

Kontakta Grillska Gymnasiet Stockholm

susu   |   2016-03-18   |   Grillska Gymnasiet Stockholm
Bra praktikplatser, man kan söka själv men skolan hjälper också till att hitta när det behövs.
Erik Johnsson   |   2016-03-17   |   Grillska Gymnasiet Stockholm
Jag går nu mitt tredje år på SamBeteende linjen där jag hade idrottsinriktning Innebany och jag har varit riktig nöjd med min skolgång och mina möjligheter till att utvecklas inom min idrott, både tekniskt och fysiskt då vi har en rutinerad tränare i Roger Östergren som har spelat i Sveriges landslag under sin karriär samt att vi har ett gym med...
Visa hela
Josefin   |   2016-03-17   |   Grillska Gymnasiet Stockholm
Det är bra stämning mellan lärarna och ett starkt samarbete!

Forum om Grillska Gymnasiet Stockholm

Här kan du ställa frågor om Grillska Gymnasiet Stockholm och deras program.

Bli den första att ställa en fråga!

» Ställ ny fråga

För att beställa information från Grillska Gymnasiet Stockholm, fyll i följande uppgifter:

Baseras på 72 recensioner
Öppet hus-kalender