Grillska Gymnasiet Stockholm – Allting som vi vill kan vi göra

Så lyder det gemensamma mottot på Grillska Gymnasiet. Här får man lära sig att tro på sig själv, på varandra och på framtiden. Grillska Gymnasiet i Stockholm är en friskola utan vinstsyfte. Att rusta eleverna med kunskap och att inspirera dem till att nå sin fulla potential är centralt. Tillsammans skapas trygga, ansvarsfulla och hoppfulla individer.

Grillska Gymnasiet Stockholm är en idéburen skola utan vinstsyfte. De verkar för långsiktigt lärande och utbildning för alla.

Verklighetsnära utbildning

Elevernas kunskapsutveckling är skolans största fokus och på Grillska är verkligheten utgångspunkten för lärandet. Grillskas pedagogik präglas av samhällsengagemang, entreprenörskap, hälsa, bildning och kultur. I undervisningen utgår man från det personliga mötet och lektionerna leds av engagerade, yrkes- och ämneskunniga lärare. I klassrummet arbetar man i längre, sammanhållna arbetspass. Genom projekt i samarbete med lokala företag och organisationer får eleverna verklighetsnära praktik.

En skola med hjärta

Medmänsklighet och tolerans för varandras olikheter är en grundläggande värdering på Grillska Gymnasiet. Här har alla en plats och kan växa. Skolan erbjuder en personlig och trygg studiemiljö. Mentorn är en del av elevernas trygghet och man träffar sin mentor varje vecka. Skolans satsar också stort på elevhälsa. Tillsammans arbetar man enligt skolans värdegrund för att alla ska må bra och nå sina mål.

Grillska Gymnasiet Stockholm har cirka 600 elever och ligger i nyrenoverade lokaler i Liljeholmen, ett stenkast från T-bana, buss och tvärbana. Skolan erbjuder både nationella program, lärlingsutbildningar, introduktionsprogram, individuellt alternativ samt gymnasiesärskola. Här kan du även satsa på din idrott parallellt med dina studier. Idrottsprofil på ett par av skolans program med fotboll, innebandy, dans, crosstraining eller E-sport.

På Grillska Gymnasiet Stockholm får du:

• Introduktionsvecka som startar med ett individuellt introduktionssamtal
  • Schemalagd mentorstid
  • Lärarledd undervisning i längre, sammanhållna lektioner med engagerad och ämneskunnig personal
  • Regelbunden feedback på din insats
  • Nyhetssammanfattningar varje dag
  • Ett modernt skolbibliotek
  • Starkt stöd av elevhälsoteamet
  • Möjlighet att påverka din utbildning
  • Verklighetsknuten undervisning med koppling till lokalsamhällets organisationer eller företag
  • Möjlighet att läsa idrottsprofil inom fotboll, dans, E-sport eller crosstraining på några av skolans program.

Grillska Gymnasiet Stockholm är en del av Stadsmissionens Skolstiftelse, som utbildar unga och vuxna i hela Mälardalen. De sex gymnasieskolorna finns i Västerås, Uppsala, Eskilstuna, Örebro, Stockholm och Sundbyberg. Dessutom erbjuder stiftelsen gymnasiesärskola, folkhögskola, sfi och yrkeshögskola i Stockholm. Totalt studerar 3000 studerande på skolorna vilket gör skolstiftelsen till Sveriges största fristående, idéburna skolverksamhet.

Grillska Gymnasiet är en idéburen skolaIdéburen skola – vad är det?

Grillska Gymnasiet är en idéburen skola som drivs av idén att en positiv utveckling av människor leder till ett bättre samhälle. Hela skolpengen går till att förbättra skolan och undervisningen och att skapa långsiktighet. Grillska investerar också i bra stöd för de elever som behöver det. Skolans vision är att ge alla studerande kunskap, en stark självbild och förmåga att kunna tolka omvärlden ur olika perspektiv. Alla ska ha förutsättningar att gå vidare i ett livslångt lärande för att bygga sina egna liv och ett demokratiskt och medmänskligt samhälle.

Ladda ner broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Grillska Gymnasiet Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Grillska Gymnasiet Stockholm

Grillska Gymnasiet på Facebook

Reportage

Oskar på Grillska Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Stockholm

Läs mer Grillska Gymnasiet Stockholm

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm! Läs intervjun med Oskar och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Grillska Gymnasiet Stockholm.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Årstaängsvägen 31 B

www.grillska.se

Adam
Jag tycker att det är en bra skola som erbjuder olika inriktingar på ett och samma program som ex handel lärling. Väldigt bra och lärorikt program med mycket praktik. Skolan i sig är trevlig med stora och luftiga lokaler och man möter alltid på trevliga människor.
Sofia
Mysig skola och engagerade lärare. Skolan är stor och det finns många soffor, stolar etc att sitta vid på rasterna. Eftersom vi har blockschema så har vi raster på varje lektion. Eget gym och god mat och fika i kafeterian.
sercig99
Jag har många vänner, bra lärare och studiero. Jag har även fått möjlighet art studera några av el-och energiprogrammets kurser. Mitt favoritämne är programmering!

För att beställa information från Grillska Gymnasiet Stockholm, fyll i följande uppgifter:

Utbildningsrecensioner
Baseras på 28 recensioner