Grillska Gymnasiet i Liljeholmen

Grillska gymnasiet i Liljeholmen är en skola både för dig som vill studera vidare på högskolan och för dig som vill gå ett mer praktiskt program med sikte på jobb – här samlas hela Stockholm! Välj fördjupningar som fotboll, dans, crosstraining, e-sport och socialt engagemang. Skolan ligger i Liljeholmen och du tar dig enkelt hit med tunnelbana, buss, tvärbana eller pendeltåg.

På Grillska-skolorna arbetar vi efter en pedagogisk modell med fokus på lärande och kunskapsutveckling. Utbildningarna utmärks av samhällsengagemang, entreprenörskap och hälsa, och har en tydlig verklighetsanknytning, oavsett vilket program du väljer. Grillska satsar mycket på skolans elevhälsoteam som stöttar när du behöver och jobbar för att alla ska vara trygga, må bra och nå sina mål.

Grillska vill vara den bästa skolan för dig som väljer oss. Här finns en levande värdegrund som utgår från allas lika värde. Medmänsklighet och tolerans är grundläggande – alla ska få möjlighet att växa. Därför sätter skolan stort värde på det personliga mötet. Grillska vill att du ska lyckas och genom höga förväntningar både på dig och på oss ger skolan dig de bästa förutsättningarna. Målet är att du ska ta studenten med goda kunskaper, en positiv självbild, ett samhällsengagemang och en vilja att bidra till ett bättre samhälle för alla.

Varför Grillska?

• Sammanhållna lektionspass – längre lektioner ger arbetsro och varierade arbetssätt.
  • Värdeskapande lärande skapar mening och motivation att lära, ger ökade kunskaper och djupare förståelse.
  • Hälsofrämjande aktiviteter för studiemotivation, hållbara levnadsvanor och balans i livet.
  • Utbildning i personlig utveckling för stärkt självledarskap och ökade chanser att nå dina mål.
  • Lär dig påverka samhället genom bland annat Ung Företagsamhet, förberedande volontärutbildning, omvärldssamtal och projekt.
  • Närvarofrämjande arbete – alla ska ha rätt till sin plats i skolan.
  • Karriärdag för alla elever i åk 3 – cv-hjälp och anställningsintervjuer med företag.

En friskola utan vinstutdelning

Grillska gymnasiet är en friskola som bärs av idén att utbildning gör skillnad. Utbildning förebygger utanförskap och stärker din tro på dig själv och din egen förmåga. Skolan drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse – en av Sveriges största idéburna skolaktörer, och Grillska stiftelsegrundare Stockholms Stadsmission har bedrivit skola sedan 1857. Då skolan drivs i stiftelseform sker ingen vinstutdelning, utan skolpengen investeras i Grillskas skolor. Skolan drivs av visionen om en skola för ett mänskligare samhälle, där elever får kunskap och kraft att göra skillnad – skillnad för sig själva, för andra och för vårt samhälle.

Ladda ner broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Grillska Gymnasiet Liljeholmen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Grillska Gymnasiet Liljeholmen

Öppet hus på Grillska Gymnasiet Liljeholmen

Varmt välkommen på öppet hus hos Grillska Gymnasiet Liljeholmen!

Kom och träffa lärare, elever och besök skolan.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-02-09    Tid:   17:00 - 20:00
Datum:   2023-05-13    Tid:   14:00 - 16:00

Grillska Gymnasiet på Facebook

Reportage

"Omvårdnad kan inte stressas fram"

Nijma går tredje året på Vård och omsorgsprogrammet och Julia Kindlund går den skolförlagda utbildningen. Läs intervjun med Nijma och Julia och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Grillska Gymnasiet Liljeholmen.

Andel lärare med leg. och behörighet 2021/22

www.grillska.se

Snittbetyg: 3,6

Rebbeca Joelson
Programmet var superbra för mig som ville och nu är undersköterska. Lärarna var fantastiska och jag fick all hjälp jag behövde under dom tre åren jag var där.
Sebastian, elev årskurs 3
En bra utbildning för dig som ät intresserad i olika typer av träning, så som Dans, Crossfit och fotboll. Jag personligen har varit tränings engagerad hela livet och detta var ett solklart val för mig. Jag har fått lära mig alla möjliga typer av olika tränings metoder, vad som händer i kroppen vid kondition och styrke träning. Teorin vi får lära...
Visa hela
Adam
Jag tycker att det är en bra skola som erbjuder olika inriktingar på ett och samma program som ex handel lärling. Väldigt bra och lärorikt program med mycket praktik. Skolan i sig är trevlig med stora och luftiga lokaler och man möter alltid på trevliga människor.
Skolrecensioner

För att få mer information från Grillska Gymnasiet Liljeholmen, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Grillska Gymnasiet Stockholm
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga