Grillska Gymnasiet Eskilstuna - Allting som vi vill kan vi göra

Så lyder det gemensamma mottot på Grillska Gymnasiet. Här får man lära sig att tro på sig själv, på varandra och på framtiden. Grillska Gymnasiet i Eskilstuna är en friskola utan vinstsyfte. Att rusta eleverna med kunskap och att inspirera dem till att nå sin fulla potential är centralt. Tillsammans skapas trygga, ansvarsfulla och hoppfulla individer.

Grillska Gymnasiet Eskilstuna är en idéburen skola utan vinstsyfte. De verkar för långsiktigt lärande och utbildning för alla.

Verklighetsnära utbildning

Elevernas kunskapsutveckling är skolans största fokus och på Grillska är verkligheten utgångspunkten för lärandet. Grillskas pedagogik präglas av samhällsengagemang, entreprenörskap, hälsa, bildning och kultur. I undervisningen utgår man från det personliga mötet och lektionerna leds av engagerade, yrkes- och ämneskunniga lärare. I klassrummet arbetar man i längre, sammanhållna arbetspass. Genom projekt i samarbete med lokala företag och organisationer får eleverna verklighetsnära praktik.

En skola med hjärta

Medmänsklighet och tolerans för varandras olikheter är en grundläggande värdering på Grillska Gymnasiet. Här har alla en plats och kan växa. Skolan erbjuder en personlig och trygg studiemiljö. Mentorn är en del av elevernas trygghet och man träffar sin mentor varje vecka. Skolans satsar också stort på elevhälsa. Tillsammans arbetar man enligt skolans värdegrund för att alla ska må bra och nå sina mål.

Grillska Gymnasiet Eskilstuna har cirka 400 elever och ligger centralt, mitt på Kungsgatan i trivsamma lokaler. Skolan erbjuder sex nationella program och idrottsprofil på samhällsvetenskapsprogrammet där du kan fördjupa dig inom crossfit eller fotboll.

På Grillska Gymnasiet Eskilstuna får du:

• Introduktionsvecka som startar med ett individuellt introduktionssamtal
  • Schemalagd mentorstid
  • Lärarledd undervisning i längre, sammanhållna lektioner med engagerad och ämneskunnig personal
  • Regelbunden feedback på din insats
  • Nyhetssammanfattningar varje dag
  • Ett modernt skolbibliotek
  • Starkt stöd av elevhälsoteamet
  • Möjlighet att påverka din utbildning
  • Verklighetsknuten undervisning med koppling till lokalsamhällets organisationer eller företag
  • Idrottsprofil på samhällsvetenskapsprogrammet.
  • Internationell studieresa med koppling till ditt program.

Grillska Gymnasiet Eskilstuna är en del av Stadsmissionens Skolstiftelse, som utbildar unga och vuxna i hela Mälardalen. De sex gymnasieskolorna finns i Västerås, Uppsala, Eskilstuna, Örebro, Stockholm och Sundbyberg. Dessutom erbjuder stiftelsen gymnasiesärskola, folkhögskola, sfi och yrkeshögskola i Stockholm. Totalt studerar 3000 studerande på skolorna vilket gör skolstiftelsen till Sveriges största fristående idéburna skolverksamhet.

Idéburen skolaIdéburen skola – vad är det?

Grillska Gymnasiet är en idéburen skola som drivs av idén att en positiv utveckling av människor leder till ett bättre samhälle. Hela skolpengen går till att förbättra skolan och undervisningen och att skapa långsiktighet. Grillska investerar också i bra stöd för de elever som behöver det. Skolans vision är att ge alla studerande kunskap, en stark självbild och förmåga att kunna tolka omvärlden ur olika perspektiv. Alla ska ha förutsättningar att gå vidare i ett livslångt lärande för att bygga sina egna liv och ett demokratiskt och medmänskligt samhälle.

Ladda ner broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Grillska Gymnasiet Eskilstuna, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Grillska Gymnasiet Eskilstuna

Reportage

Ellen på Grillska Gymnasiet Eskilstuna

Ellen pluggar Ekonomiprogrammet på Grillska Gymnasiet i Eskilstuna

Läs mer Grillska Gymnasiet Eskilstuna

Ellen pluggar på Ekonomiprogrammet på Grillska Gymnasiet i Eskilstuna! Läs intervjun med Ellen för att lära dig mer om hur det är att plugga på gymnasiet och varför Ellen valde just Grillska Gymnasiet!

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Grillska Gymnasiet Eskilstuna.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Kungsgatan 29
632 20 Eskilstuna

www.grillska.se

För att beställa information från Grillska Gymnasiet Eskilstuna, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.