Visa gymnasium.se som: Mobil

Om skolan

Göteborgs Waldorfgymnasium

Välkommen till Göteborgs Waldorfgymnasium

Ny skola med start till hösten 2021 - för dig som vill ha mer!

På Göteborgs Waldorfgymnasium får du chansen att utveckla hela dig - alla kunskaper och förmågor. Vi har en pedagogik som arbetar med bred och allsidig utbildning genom våra tre profilområden: Internationella utbyten, Hållbarhet och Kultur och bildning.

Du kommer få studera naturvetenskapliga, samhällsvetenskapliga, humanistiska, konstnärliga och praktiska ämnen, oavsett vilket program du läser och all undervisning är lärarledd.

Waldorfpedagogik på skolan

Waldorfpedagogiken är en pedagogik för framtiden genom att fokusera problemlösning, kreativitet och ett kritiskt och självständigt tänkande. Metodiken ger dig goda förberedelser för högre studier genom att du får träna allsidig  studieteknik, t.ex. genom att själv omformulera och presentera undervisningsstoffet. Morgonen inleds med en uppvärmning inför dagen och därefter morgonperiod - koncentrationsläsning av ett tematiskt upplagt ämne i tre-veckorsintervaller. Skoldagen och schemat är medvetet upplagd, vilket innebär att du  t.ex. läser teoretiska ämnen på förmiddagen och praktiska eller estetiska ämnen på eftermiddagen; du får ett varierat undervisningssätt utan håltimmar.

Skolan verkar i nära samarbete med organisationer, företag och kulturinstitutioner för att ge dig en omväxlande och praxissorienterad utbildning. Göteborgs Waldorfgymnasium är en idéburen, icke-vinstdrivande friskola i stiftelseform.

Du och Din utveckling i fokus

På vår skola blir du sedd och våra engagerade lärare ger det stöd och de utmaningar som just du behöver för att utveckla din fulla potential.

Du har stora möjligheter att själv påverka din utbildning och i våra lokaler bedrivs kulturverksamhet och folkbildning på kvällar och helger som du får möjlighet att ta del av efter skoltid. Du erbjuds utrymme  att själv genomföra projekt, konserter, utställningar och arrangemang som ger värdefulla erfarenheter för vuxenlivet.


Är du intresserad och vill veta mer om Göteborgs Waldorfgymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Göteborgs Waldorfgymnasium

Program

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Göteborgs Waldorfgymnasium.

Statistik


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Göteborgs Waldorfgymnasium

Göteborg

 Visa telefonnummer
www.gfwg.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Göteborgs Waldorfgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på Göteborgs Waldorfgymnasium
Jag vill komma på Öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information