Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 270,0
(medelvärde: 286,3)
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 270,0
(medelvärde: 286,3)

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av historia, politik, psykologi eller media. Under programmets gång får du lära dig att analysera, diskutera och tolka samhällsvetenskapliga frågor ur ett källkritiskt perspektiv.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på universitet, högskola eller yrkeshögskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till lärare, psykolog och journalist.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se
Göteborgs Högre Samskola
Stampgatan 13
416 64 Göteborg

Välkommen till Göteborgs Högre Samskola!

Göteborgs Högre Samskola ligger centralt i Göteborg och är en montessoriinspirerad skola med en estetisk profil. Skolan slog upp portarna år 1901 och Samskolans gymnasium har idag ca 550 elever. Skolans utbildningar är förankrade i montessoripedagogik men med många nytänkande...

Läs mer om Göteborgs Högre Samskola och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
2/5
M
09 jan 2022

Jätte jättebra lärare som verkligen motiverar en att göra sitt jobb och plugga för bra betyg men eleverna är så sjukt ytliga och om man inte passar in med normen så kommer man i...

Visa hela
Sponsrad