Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Schillerska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 190 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 212,5
    (medelvärde: 239,1) * statistik från 2021

Om utbildningen

Läs ekonomi på Schillerska gymnasiet

Ekonomi – en hörnsten i samhället

Vill du veta hur företag kan byggas och utvecklas? Är du intresserad av rättvisefrågor och hur juridiken påverkar samhället? Då väljer du Schillerskas Ekonomiprogram.

Här får du en gedigen teoretisk utbildning med goda möjligheter att förankra dina kunskaper i praktisk kompetens. Du lär dig entreprenörskap och får kunskaper på nationell och internationell nivå.

Vi arbetar med aktuella projekt som är tagna från arbetslivet och har bland annat fokus på UF (Ung företagsamhet) och CSR (Corporate Social Responsibility). Detta ger dig goda förberedelser inför framtiden och ger dig något konkret att sätta på ditt CV.

Våra duktiga lärare lyfter fram och utmanar dig som elev på många nivåer och sätt. I dina individuella val kan du välja att ta del av Schillerskas kurser. Till exempel bild och form, foto, filosofi eller fortsätta ditt språkval. Programmet ger behörighet att söka till högskolan. 

Inriktning ekonomi

Här kan du antingen fördjupa dig inom:

  • språk
  • marknadsföring

Väljer du att läsa programfördjupning inom marknadsföring får du verktygen och möjligheten att starta företag och driva dina idéer, lära dig kommunikation i skrift och visuellt. Här kombineras den teoretiska basen med kreativ entreprenörsanda, så att du är rustad för att ta steget vidare. Programfördjupning språk är för dig som vill bli entreprenör eller som vill arbeta inom multinationella företag, ha världen som arbetsplats och lära av andras kulturer.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Schillerska gymnasiet

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet erbjuder dig en inspirerande skolmiljö och en bra utbildning som gör dig förberedd på framtiden och studier vid högskola och universitet. Skolan engagerade och inspirerande lärare arbetar med målet att just du ska lyckas med vad du än...


Läs mer om Schillerska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Schillerska gymnasiet

Vasagatan 19
411 24 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Snäll ekonomiare
Jag tycker att skolan är toppen. De lärare jag har är jätte bra och alla elever är så schyssta. Man känner sig väl mottagen. Skolan är fin, lite jobbigt med trapporna men det klarar man ! Läst en del negativa kommentarer och just nu så stämmer det inte alls. Kvalitén på iallafall ekonomiutbildningen är på topp! Nöjd ekonomielev här!
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Schillerska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Schillerska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information