Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
18 november, 2023 11:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
25 januari, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 135,0
(medelvärde: 196,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
18 november, 2023 11:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
25 januari, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 135,0
(medelvärde: 196,2)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Industritekniska programmet, Svetsteknik på Lindholmens tekniska gymnasium

På Lindholmens tekniska gymnasium kan du läsa Industritekniska programmet, vilket är ett yrkesprogram som ger dig möjlighet att jobba inom verkstadsindustrin. Exempel på arbetsuppgifter inom verkstadsindustrin är svarvning och fräsning i manuella maskiner. Det kan också innebära att du kör datorstyrda maskiner eller blir svetsare, byggsmed eller reparatör. Gör du bra ifrån dig på din kommande arbetsplats kanske du avancerar till produktionstekniker, konstruktör eller förman.

Industrin behöver utbildade ungdomar

Inom verkstadsindustrin finns ett stort behov av industritekniskt utbildade ungdomar. Det finns en stor konkurrens bland de globala verkstadsföretagen och för att hävda sig i konkurrensen behöver de svenska företagen kompetent arbetskraft. Inom Göteborgsregionen finns flera underleverantörer till de stora företagen som VOLVO, SKF och Ericsson.

Teori och praktik blandas

Under din tid som elev på Lindholmens tekniska gymnasiums Industritekniska program får du både teoretisk undervisning och praktiskt arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det finns också möjligheter till betalt feriearbete. Ofta är det här man får sin första riktiga anställning efter avslutad utbildning. Vill du läsa vidare efter din tid på Industritekniska programmet kan du välja till kurser för grundläggande högskolebehörighet.

Inriktningen Svetsteknik på Lindholmen

På inriktningen Svetsteknik får du lära dig olika svetstekniker, plåtbearbetning och tillhörande arbetsmoment. Efter att ha läst Svetsteknik kan du arbeta som svetsare i en rad olika yrken där svetsning är efterfrågad, i Sverige eller utomlands - som godkänd, internationell svetsare.

Arbetet som svetsare innebär att du utgår ifrån efter ett ritningsunderlag, tillverkar och svetsar produkter av plåt och profiler i en verkstad och på montageplats. Det kan vara maskinstativ, ångpannor, offshorebostads- och fabriksmoduler och prototyptillverkning.

Profilera dig mot Byggsmed

På Lindholmens praktiska gymnasium kan du också välja att profilera dig mot Byggsmed. Arbetet som byggsmed innebär att kan du arbeta på en byggarbetsplats med att efter ett ritningsunderlag och kan tillverka, svetsa och på plats montera stålstommar som trappor och räcken.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Lindholmens tekniska gymnasium
Utvecklingsgatan 1
417 56 Göteborg

Välkommen till Lindholmens tekniska gymnasium!

Välkommen till en inspirerande skolmiljö som väcker ditt intresse för teknik och innovation! Lindholmens tekniska gymnasium är en nybyggd skola med modern maskinpark och fantastiska lokaler. Här möter du engagerade och inspirerande lärare som arbetar hårt för att just du...

Läs mer om Lindholmens tekniska gymnasium och visa alla program.

Sponsrad