Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Driftsäkerhet och underhåll

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Industritekniska programmet, Driftsäkerhet och underhåll

Var med när Sverige tar nästa industrikliv. Industriteknik är en svensk paradgren. Och det är ingen brist på jobb. Det finns alltid något som kan bli smartare, snabbare, mer effektivt.

Inriktningen driftsäkerhet och underhåll ska ge fördjupade kunskaper om det strategiska och systematiska underhållets betydelse för utrustningars funktionalitet och en säker drift. Inriktningen kan leda till arbete med att analysera och säkerställa driften vid komplexa industrianläggningar samt arbete med dagligt underhåll av utrustningar och anläggningar.

UNDERHÅLLSTEKNIKER: Som underhållstekniker arbetar du med att felsöka, utreda och lösa driftsproblem inom mekaniska och automatiserade anläggningar. Du kan hantera och optimera driften på ett säkert och hållbart sätt vilket innebär att företag kan minimera tiden för driftstopp och hitta nya sätt att effektivisera sin verksamhet.

Utbildning i verkligheten

Under studierna kombineras undervisningen med minst 15 veckors obligatorisk praktik ute i arbetslivet, på ett eller flera företag i göteborgsområdet. Ofta är det här du får din första riktiga anställning efter avslutad utbildning. Utbildningen är också möjlig att genomföra som gymnasial lärlingsanställning, GLA.

Direkt till jobb eller fortsatta studier?

Från hösten 2023 kommer du som läser Industritekniska programmet få grundläggande högskolebehörighet för att läsa vidare på högskola och universitet. Du har möjlighet att välja bort högskolebehörigheten, om du i stället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet och underhåll, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Driftsäkerhet och underhåll

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet och underhåll så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Lindholmens tekniska gymnasium
Utvecklingsgatan 1
417 56 Göteborg

Välkommen till Lindholmens tekniska gymnasium!

Välkommen till en inspirerande skolmiljö som väcker ditt intresse för teknik och innovation! Lindholmens tekniska gymnasium är en nybyggd skola med modern maskinpark och fantastiska lokaler. Här möter du engagerade och inspirerande lärare som arbetar hårt för att just du...

Läs mer om Lindholmens tekniska gymnasium och visa alla program.

Sponsrad