Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

El- och energiprogrammet, Automation

Lindholmens tekniska gymnasium
Programinformation
Göteborg
El- och energiprogrammet

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, Automation på Lindholmens tekniska gymnasium

På Lindholmens tekniska gymnasium kan du läsa yrkesprogrammet El- och energiprogrammet. På den här utbildningen får du grundläggande elkunskaper som du har nytta av inom alla inriktningar, eftersom data och elektronik är ämnen som får allt större betydelse i vårt samhälle. På programmet läser du en hel del teori, både inom kärnämnen och inom elämnen.

Ett ämne som är viktigt på El- och energiprogrammet är matematik. Dessutom läser du språk, eftersom anvisningar och dokumentation ofta är på engelska. Arbetet sker delvis i projektform och genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) förbereds du för att komma ut i arbetslivet.

Under första året på El- och energiprogrammet läser alla elever tillsammans. Du får under detta år hjälp att välja inriktning inför år två och tre.

Inriktningen Automation på Lindholmens tekniska gymnasium

På El- och energiprogrammets inriktning automation utbildar du dig till industrielektriker. Här får du kunskaper om industriinstallationer samt service och underhåll av dessa. På inriktningen Automation läser man elkraft, mätteknik, motorstyrningar, kraftelektronik, reglerteknik och styrteknik. Du får också kunskap om hur man använder datorn och webbteknik, för att styra och programmera t.ex. servosystem, robotar eller fastigheter. Datorn är också ett viktigt redskap för att öva ritteknik (CAD) och dokumentation. Genom att utnyttja ditt individuella val kan du specialisera dig inom fastighetsteknik eller elektronikreparationer.

Under utbildningens andra och tredje år har du prasktik på en arbetsplats under 8 veckor. Efter gymnasieskolan kan du söka arbete inom tillverkningsindustrin (t ex biltillverkning), processindustrin (t.ex. raffinaderier) eller inom fastighetsautomation (t ex klimatregleringar i större fastigheter)

På Lindholmens tekniska gymnasiums el- och energiprogram, inriktning Automation samarbetar man med följande partners:

  • Jokab Safety
  • Regin AB
  • Schneider-Electric
Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Automation

Som boende i samma kommun som Lindholmens tekniska gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation så kommer skolan att kontakta dig.

Lindholmens tekniska gymnasium

Lindholmens Tekniska Gymnasium

Välkommen till Lindholmens tekniska gymnasium!

Din Framtid börjar här!På Lindholmens tekniska gymnasium är vi helt fokuserade på teknik. Vi andas teknik, lever teknik. Lagom till höstterminen 2020 flyttar vi in i ett nytt specialbyggt hus på Lindholmen – ett riktigt tempel för dig som älskar...


Läs mer om Lindholmens tekniska gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Lindholmens tekniska gymnasium

Diagonalen 6
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Automation från Lindholmens tekniska gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Lindholmens tekniska gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: