El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Automation

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 januari, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 230 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 192,5
(medelvärde: 226,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 januari, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 230 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 192,5
(medelvärde: 226,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, Automation på Lindholmens tekniska gymnasium

På Lindholmens tekniska gymnasium kan du läsa yrkesprogrammet El- och energiprogrammet. På den här utbildningen får du grundläggande elkunskaper som du har nytta av inom alla inriktningar, eftersom data och elektronik är ämnen som får allt större betydelse i vårt samhälle. På programmet läser du en hel del teori, både inom kärnämnen och inom elämnen.

Ett ämne som är viktigt på El- och energiprogrammet är matematik. Dessutom läser du språk, eftersom anvisningar och dokumentation ofta är på engelska. Arbetet sker delvis i projektform och genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) förbereds du för att komma ut i arbetslivet.

Under första året på El- och energiprogrammet läser alla elever tillsammans. Du får under detta år hjälp att välja inriktning inför år två och tre.

Inriktningen Automation på Lindholmens tekniska gymnasium

På El- och energiprogrammets inriktning automation utbildar du dig till industrielektriker. Här får du kunskaper om industriinstallationer samt service och underhåll av dessa. På inriktningen Automation läser man elkraft, mätteknik, motorstyrningar, kraftelektronik, reglerteknik och styrteknik. Du får också kunskap om hur man använder datorn och webbteknik, för att styra och programmera t.ex. servosystem, robotar eller fastigheter. Datorn är också ett viktigt redskap för att öva ritteknik (CAD) och dokumentation. Genom att utnyttja ditt individuella val kan du specialisera dig inom fastighetsteknik eller elektronikreparationer.

Under utbildningens andra och tredje år har du praktik på en arbetsplats under 8 veckor. Efter gymnasieskolan kan du söka arbete inom tillverkningsindustrin (t ex biltillverkning), processindustrin (t.ex. raffinaderier) eller inom fastighetsautomation (t ex klimatregleringar i större fastigheter)

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Automation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Lindholmens tekniska gymnasium
Utvecklingsgatan 1
417 56 Göteborg

Välkommen till Lindholmens tekniska gymnasium!

Välkommen till en inspirerande skolmiljö som väcker ditt intresse för teknik och innovation! Lindholmens tekniska gymnasium är en nybyggd skola med modern maskinpark och fantastiska lokaler. Här möter du engagerade och inspirerande lärare som arbetar hårt för att just du...

Läs mer om Lindholmens tekniska gymnasium och visa alla program.

Sponsrad