Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- omsorgsprogrammet

Katrinelundsgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Vård- och omsorgsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-16
2020-01-15

Utbildningsinfo

Vård- och omsorgsprogrammet på KatrinelundsgymnasietVård- och omsorgsprogrammet på Katrinelundsgymnasiet

Om du i framtiden vill arbeta med människor och deras hälsa är den yrkesförberedande utbildning du får på Vård- och omsorgsprogrammet en bra start. Efter gymnasiet kan du gå ut i arbetslivet och arbeta inom t.ex. vård- och omsorgsområdet, exempelvis som undersköterska.

Längre in i utbildningen får du välja kurser inom ett av dina intresseområden, det kan exempelvis handla om akutsjukvård för vuxna och barn, omsorg om äldre eller personer med funktionsnedsättning.

Om du vill läsa in högskolebehörighet finns det också möjlighet att välja att läsa mer teori.

Skolförlagd utbildning eller lärlingsutbildning

För dig som väljer att läsa Vård- och omsorgsprogrammet på Katrinelundsgymnasiet finns två vägar att gå: Skolförlagd utbildning eller Lärlingsutbildning.

Skolförlagd utbildning

Om du väljer att läsa skolförlagd utbildning har du totalt 16 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande) under din utbildning. APL genomför du på olika arbetsplatser som äldreboende, gruppboende, daglig verksamhet och sjukhus.

Lärlingsutbildning

Lärlingsutbildning innebär en utökad praktikdel av utbildningen och totalt befinner du dig ute på en arbetsplats 2-3 dagar i veckan. Med hjälp av en handledare som du har tillgång till ute på arbetsplatsen lär du dig det mesta som ingår i yrkesämnen. Övrig tid befinner du dig i skolan där du läser övriga ämnen. Lärlingsutbildning är framför allt passande för dig som gillar att arbeta praktiskt och självständigt.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Lärare Gunhild berättar mer om Katrinelundsgymnasiet i Göteborg, och om vad man får lära sig på Vård- och omsorgsprogrammet!

     

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Vård- omsorgsprogrammet

Som boende i samma kommun som Katrinelundsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesförberedande gymnasieprogram. 

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Katrinelundsgymnasiet

Katrinelundsgymnasiet - Elitidrottsgymnasiet

Katrinelundsgymnasiet – Skolan mitt i stan

Katrinelundsgymnasiet i Göteborg är en kommunal gymnasieskola med inriktning mot idrott och sport. På skolan läser idag runt 1150 elever, vilket gör Katrinelund till Sveriges största elitidrottsgymnasium. Med andra ord är Katrinelundsgymnasiet ett paradis för dig med ett idrottsintresse!  Även...


Läs mer om Katrinelundsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Katrinelundsgymnasiet

Skånegatan 14
411 40 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Vård- omsorgsprogrammet, fyll i följande uppgifter: