Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Hvitfeldtska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Handels- och administrationsprogrammet

Film

Lär känna Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, skolan som hjälper dig att uppnå dina akademiska ambitioner. 

   

Om utbildningen

Handel och service Hvitfeldtska gymnasiet

Handel & service på Hvitfeldtska gymnasiet

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram på Hvitfeldtska gymnasiet som förbereder för arbete med människor och service eller med administrativt arbete och databaserad informationsverksamhet.

Marknadsföring och service i fokus på handelsinriktningen

På Hvitfeldtska gymnasiet erbjuds inriktningarna Handel & service samt Administrativ service. Du väljer inriktning inför år två. På inriktningen Handel & service får du kunskaper om inköp och lagerhållning. Du läser också marknadsföring och studerar hur den skiljer sig mellan varor och tjänster. En annan viktig del av undervisningen på inriktningen Handel & service är att du får öva på att ge service åt kunder på ett kvalitativt och trevligt sätt.

15 veckor praktik

Under utbildningens tredje år på Handels- och administrationsprogrammet arbetar eleverna med egna företag genom Ung Företagsamhet (UF). Gymnasiearbetet kan göras  i anslutning till detta företag. Tack vare praktiken (det arbetsplatsförlagda lärandet) på Handels- och administrationsprogrammet får du praktisk erfarenhet av arbete i näringslivet. Du har sammanlagt 15 veckors APL - fyra veckor i ettan, fem veckor i tvåan och sex veckor i trean.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Hvitfeldtska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Hvitfeldtska gymnasiet

Hvitfeldtska gymnasiet Göteborg

Hvitfeldtska gymnasiet – Tradition och förnyelse –sedan 1647!

Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk och musik. På Hvitfeldtska ger International Baccalaureate, IB, med sitt diplomprogram tillsammans med en fransk och tysk sektion skolan en...


Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvitfeldtska gymnasiet

Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Hvitfeldtska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hvitfeldtska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå på prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.