Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Hvitfeldtska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: 45 (år 1)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 222,9
    (Lägsta: 190) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Handel och service Hvitfeldtska gymnasiet

Handel & service på Hvitfeldtska gymnasiet

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram på Hvitfeldtska gymnasiet som förbereder för arbete med människor och service eller med administrativt arbete och databaserad informationsverksamhet.

Marknadsföring och service i fokus på handelsinriktningen

På Hvitfeldtska gymnasiet erbjuds inriktningarna Handel & service samt Administrativ service. Du väljer inriktning inför år två. På inriktningen Handel & service får du kunskaper om inköp och lagerhållning. Du läser också marknadsföring och studerar hur den skiljer sig mellan varor och tjänster. En annan viktig del av undervisningen på inriktningen Handel & service är att du får öva på att ge service åt kunder på ett kvalitativt och trevligt sätt.

15 veckor praktik

Under utbildningens tredje år på Handels- och administrationsprogrammet arbetar eleverna med egna företag genom Ung Företagsamhet (UF). Gymnasiearbetet kan göras  i anslutning till detta företag. Tack vare praktiken (det arbetsplatsförlagda lärandet) på Handels- och administrationsprogrammet får du praktisk erfarenhet av arbete i näringslivet. Du har sammanlagt 15 veckors APL - fyra veckor i ettan, fem veckor i tvåan och sex veckor i trean.

Film

Daniel berättar mer om Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, och om hur det är att plugga på Handels- och administrationsprogrammet!

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Hvitfeldtska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Hvitfeldtska gymnasiet

Hvitfeldtska gymnasiet Göteborg

Hvitfeldtska gymnasiet – Tradition och förnyelse –sedan 1647!

Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk och musik. På Hvitfeldtska ger International Baccalaureate, IB, med sitt diplomprogram tillsammans med en fransk och tysk sektion skolan en...


Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvitfeldtska gymnasiet

Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, fyll i följande uppgifter: