Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kött och chark - Särskild variant

Ester Mosessons gymnasium
Programinformation
Göteborg
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kött och chark - Särskild variant

Om utbildningen

Särskild variant – Kött och chark

Kött och chark är en utbildning som bara ges på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg, och finns både som yrkesprogram och lärlingsutbildning. Här får du en unik möjlighet att lära dig om hantering av kött och charkuterier. Utbildningen är riksrekryterande och kan därför sökas av elever från hela landet.

Kött och chark är en profilering för dig som vill lära dig allt om kötthantering. Du får kunskap om hur styckning går till, såväl grov- som finstyckning. Du får även lära dig om förpackning och tillverkning av olika sorters charkuterivaror, så som korvar, pastejer, syltor och patéer. Du får de teoretiska och praktiska grunderna för yrken som styckare och charkuterist.

Praktikmöjligheter utomlands

I tvåan och trean tillbringar du en del av tiden på en arbetsplats. Skolans internationella kontakter gör det möjligt för dig att praktisera på en arbetsplats ute i Europa under tredje året. Tycker du att andra kulturer och språk är spännande? Förutom att skolan erbjuder utlandspraktik finns också möjlighet att studera i ett annat land i Europa. Ester Mosessons gymnasiums nätverk inkluderar både skolor och arbetsgivare i många olika länder och har arbetat med elevutbyten sedan 1995.

I utbildningen ingår 200 valbara poäng, det så kallade individuella valet. Det ger dig en möjlighet att fördjupa dig inom ett intresseområde, eller läsa in kurser för grundläggande högskolebehörighet. 

Exempel på arbetsplatser du kan jobba på efter utbildningen

  • Styck- och charkföretag
  • Saluhallar
  • Charkdisken i en livsmedelsbutik
Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kött och chark - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kött och chark - Särskild variant

Som boende i samma kommun som Ester Mosessons gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kött och chark - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

Ester Mosessons gymnasium

Ester Mosessons gymnasium

Välkommen till Ester Mosessons gymnasium – en utbildning som leder till jobb

På Esters får du hålla på med det bästa i livet: mat och resor! Här finns möjligheter för dig att hitta en utbildning som kan ta dig till helt nya platser i världen. Som elev på Ester Mosessons gymnasium kan du...


Läs mer om Ester Mosessons gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Ester Mosessons gymnasium

Lärdomsgatan 5, Hus Göta
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kött och chark - Särskild variant från Ester Mosessons gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: