Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet, Fashion design

Burgårdens gymnasium, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 150 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 206,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 150 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 206,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Hantverksprogrammet, Textil design

Plugga Hantverksprogrammet, inriktning Fashion design

Är du intresserad av design, mode och människor? Vill du ha ett kreativt, inspirerande och färgsprakande yrke? Då är Fashion design utbildningen för dig! I våra ateljéer får du lära dig att utveckla din kreativa förmåga. Här jobbar du med designprocessen från idé till färdigt resultat.

Din utbildning

Här utvecklas du som modeskapare och får kunskap och färdigheter inom trender, modehistoria och textildesign. Du lär dig modedesign, sömnad, materialkunskap, datoriserad mönsterkonstruktion, entreprenörskap och utvecklar din känsla för färg, form och kollektionsarbete. Under din utbildning deltar du i programmets årliga modevisning med dina egna kreationer.

Yrkesprogram ger grundläggande högskolebehörighet!

Från och med höstterminen 2023 ger alla yrkesprogram grundläggande högskolebehörighet. Det betyder att de kurser som krävs för grundläggande behörighet kommer att ingå i programstrukturen för alla yrkesprogram.De yrkesförberedande kurserna kommer inte minskas. Istället kommer yrkesprogrammen ge fler gymnasiepoäng än vad de gör idag. Det kommer fortfarande finnas en möjlighet att välja bort de högskoleförberedande kurserna om du vill. Våra poängplaner kommer därför att kompletteras. Håll koll på de senaste poängplanerna här på vår sida.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Fashion design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Fashion design

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Fashion design så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 10 recensioner
Skriv en recension
5/5
LJ
16 maj 2021
Väldigt bra

Redan första året lärde man sig mycket om hantverket, varje dag var roligt och spännande! Sen har det bara fortsatt så genom alla mina 3 år. Bra lärare som ger bra stöd och vägl...

Visa hela
5/5
Amelia Andersson
15 okt 2020
En underbar utbildning!

Under mina tre år på gymnasiet fanns det mycket nytt att lära. Trots mitt brinnande hjärta för design, konst och mode var det mycket bakom utbildningen som jag innan inte hade e...

Visa hela
3/5
Emelie Anduri
15 okt 2020
Fashion design

Har varit lite fram och tillbaka. Det är en väldigt krävande linje om man inte är passionerad i området, men jag hade ändå inte valt någon annan linje. Tycker att man lär sig ma...

Visa hela
Burgårdens gymnasium
Skånegatan 20
402 29 Göteborg

Burgårdens gymnasium - där yrkesdrömmar blir verklighet

På Burgården utbildar vi dig för verkligheten. Vi har yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Våra yrkesprogram ger grundläggande högskolebehörighet. Här rör sig framtidens frisörer, hår- och makeupstylister, barberare och fashion designers tillsammans med samhällsvetare, undersköterskor, barnskötare, stödassistenter, naturvetare och djurvårdare....

Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Sponsrad