Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Naturbruksprogrammet, Djur: Djurens hälso- och sjukvård

Burgårdens gymnasium
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 10 (.)
Naturbruksprogrammet, Djur: Djurens hälso- och sjukvård

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, Djur: Djurens hälso- och sjukvård

Djurvårdare - inom hälso- och sjukvård är en av två yrkesutgångar på Naturbruksprogrammets inriktning Djur. Studierna leder till en yrkesexamen med kompetens som branschen efterfrågar.

Din utbildning

Vi ger dig en bred utbildning och du får värdefulla kontakter med näringslivet. Vi samarbetar med många hunddagis, zoobutiker, häststall och framstående djurkliniker och djursjukhus i Göteborg med omnejd, där vi kan erbjuda dig praktikplatser under dina 17 veckors arbetsplatsförlagda lärande. Din utbildning leder till en yrkesexamen.

Du får möjlighet att genomföra Grundkurs i läkemedelshantering, något som krävs för att få hantera läkemedel och ge vissa injektioner inom veterinärmedicinen. I och med denna kurs kan du titulera dig Djurvårdare inom djurens hälso- och sjukvård nivå 2. Du blir attraktiv på arbetsmarknaden!

Efter din utbildning

Du är behörig att söka vidare, bland annat till Djursjukskötarprogrammet på SLU – Sveriges Lantbruksuniversitet, eller arbeta som till exempel Djurvårdare inom djurens hälso- och sjukvård. Du har den kompetens som branschen efterfrågar och den framtida arbetsmarknaden ser ljus ut.

Har du frågor om utbildningen? Kontakta:

Jennifer Wall
Rektor Naturbruksprogrammet 
Mobil: 070-205 58 19
E-post: jennifer.wall@educ.goteborg.se

Lotta Nilsson 
Yrkeslärare 
E-post: charlotte.nilsson@educ.goteborg.se

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurens hälso- och sjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Djurens hälso- och sjukvård

Som boende i samma kommun som Burgårdens gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurens hälso- och sjukvård så kommer skolan att kontakta dig.

Burgårdens gymnasium

Burgårdens gymnasium

Burgårdens gymnasium 

Vad vill du göra under din gymnasietid? Om svaret är något kreativt och människonära så är Burgården gymnasiet för dig. De yrken vi utbildar i handlar på ett eller annat sätt om att jobba nära människor. Oavsett om det är...


Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Burgårdens gymnasium

Skånegatan 20
402 29 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Erica Olsson
(5)
Utbildningen har varit helt underbar. Trevliga lärare, landeriet är mysigt och trivsamt samt att klasserna är i en bra storlek. Hos naturbruk kan alla olika årskurser blandas utan att man tycker att det är konstigt.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurens hälso- och sjukvård från Burgårdens gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: