Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogram

Burgårdens gymnasium
Programinformation
Göteborg
Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

Introduktionsprogram på Burgårdens gymnasium

Vill du bli behörig till ett nationellt program, skaffa dig en väg in i arbetslivet eller göra dig redo för någon annan utbildning? Då har vi tre introduktionsprogram som du kan välja mellan. På introduktionsprogrammen lägger vi upp dina studier, och din praktik, så att de passar för din bakgrund, din person och dina framtidsplaner.


Våra introduktionsprogram:

 • Programinriktat val

Är för dig som saknar grundskolebehörighet och har som mål att komma in på ett nationellt yrkesprogram eller högskoleförberedande program. Du kan läsa programinriktat val på alla våra program. 

Under din utbildning

Din utbildning är samma som den på programmet samtidigt som du under ditt första år läser in det eller de grundskoleämnen du saknar. Dina behov och din förmåga avgör hur många timmar du lägger på ämnet. Utbildningen är på ett år men kan vid behov förlängas.

Efter att du fått din grundskolebehörighet får du ett gymnasieintyg och går över till programmet. Du fortsätter att läsa programmets kurser i ämnet och efter tre år tar du studenten tillsammans med dina jämnåriga klasskamrater.

Behörighetskrav

För att kunna söka till ett programinriktat val ska du ha godkänt i:

 • Svenska eller svenska som andraspråk, matematik och engelska samt minst tre andra ämnen.
  eller
 • Svenska eller svenska som andraspråk, matematik eller engelska och minst fyra andra ämnen.

Ansökan

Du söker till programinriktat val tillsammans med studie- och yrkesvägledaren.

 • YRK Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktionsprogrammet är för dig som inte ännu har tillräckligt antal godkända betyg från grundskolan och vill få behörighet till ett nationellt yrkesprogram. 

Under din utbildning

Här läser du de ämnen du saknar för att få behörighet till att söka ett nationellt yrkesprogram. Utöver detta läser du yrkeslektioner för att få en fördjupad introduktion till kurserna på det yrkesprogram som du sedan vill söka till. De nationella yrkesprogram du kan välja mellan är:

 • Barn- och fritidsprogrammet
 • Hotell- och turismprogrammet
 • Hantverksprogrammet - Fashion design / Textil Design
 • Hantverksprogrammet - Hår- och Makeupstylist
 • Naturbruksprogrammet, Djur

Under din utbildning kommer du att läsa två till sju grundskoleämnen, inklusive kärnämnena. En halv dag i veckan har du yrkeslektion med yrkeslärare från skolan i våra metodsalar. Under läsåret kommer du att vara ute på yrkespraktik i två veckor.

Efter din utbildning

Efter ett år på yrkesintroduktion är målet att du ska bli behörig att söka till ett nationellt yrkesprogram alternativt behörighet till programinriktat val.

 • IND Individuellt alternativ

Din utbildning

Din utbildning utformas efter dina förutsättningar. Du läser de grundskoleämnen du saknar och utbildningen pågår i ett till tre år. I en lugn och trygg miljö studerar du utifrån din individuella studieplan. Du kan gå i en grupp med eget hemklassrum, eller tillsammans med elever från andra grupper.

Vi anpassar skoldagen efter vad som passar bäst för dig. Vi erbjuder motiverande samtal och utredning och träning för att förbättra läshastighet, stavningsförmåga och läsförståelse. Vi har pedagoger med god kompetens och erfarenhet inom läs- och skrivutveckling. Efter att du fått godkänt i grundskoleämnena är du behörig att söka till ett nationellt gymnasieprogram, folkhögskola eller komvux.

Individuellt alternativ på AST-Enheten

AST-enheten har utbildningar för dig med diagnos inom autismspektrum. Personalen på enheten utgör ett team med olika professioner som strävar efter att skapa en så god lärmiljö som möjligt för alla elever. I teamet ingår specialpedagoger och speciallärare, ämneslärare och resurspedagoger – alla med bred kompetens och mångårig erfarenhet. Vi har ett nära samarbete med kurator och skolsköterska. Vårt förhållningssätt bygger på tillit och respekt där hänsyn tas till funktionsvariationer och där elevernas starka sidor lyfts fram.

Läs- och skrivundervisning

För dig som har läs- och skrivsvårigheter erbjuder vi utredning och träning för att förbättra läshastighet, stavningsförmåga och läsförståelse. Vi har pedagoger med god kompetens och mångårig erfarenhet inom ämnet.

Svenska som andraspråk

För dig som har ett annat hemspråk än svenska erbjuder vi undervisning i svenska som andraspråk.

Specialpedagogik

Av våra specialpedagoger kan du få tillgång till kompensatoriska hjälpmedel, som inlästa läromedel, skanner, talsyntes med mera. Vi utför också läs- och skrivutredningar och ITPA-tester.

Grundskoleämnen som erbjuds

 • Svenska/ Svenska som andra språk
 • Matematik
 • Engelska
 • Samhällskunskap
 • Geografi
 • Historia
 • Religion
 • Bild
 • Idrott
 • Fysik
 • Kemi
 • Biologi
 • Slöjd - Textil
 • Musik
Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

Läser du Introduktionsprogram blir du behörig till ett nationellt gymnasieprogram.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Burgårdens gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Burgårdens gymnasium

Burgårdens gymnasium

Burgårdens gymnasium 

Vad vill du göra under din gymnasietid? Om svaret är något kreativt och människonära så är Burgården gymnasiet för dig. De yrken vi utbildar i handlar på ett eller annat sätt om att jobba nära människor. Oavsett om det är...


Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Burgårdens gymnasium

Skånegatan 20
402 29 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Burgårdens gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.