Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Textil design

Burgårdens gymnasium
Programinformation
Göteborg
Antal elever: 66 (år 1)
Hantverksprogrammet, Textil design

Om utbildningen

Hantverksprogrammet, Fashion design på Burgårdens gymnasium

Älskar du mode och kläder? Då är Fashion Design utbildningen för dig! Här får du möjlighet att utvecklas som klädskapare och stärka din känsla för design och trender.

Din utbildning

Fashion Design är en profil inom Hantverksprogrammet Textil Design.
Här får du skapa dina egna kollektioner och använder din kreativa förmåga. Det krävs mycket övning och erfarenhet för att bli duktig inom ett hantverk, som exempelvis designer eller skräddare. För dessa yrken behövs den grund som inriktningen Fashion Design kan ge dig!

Under utbildningen lär du dig sömnad, design, materialkunskap, datoriserad mönsterkonstruktion, entreprenörskap och mycket, mycket annat.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

I tvåan och trean kommer du att ha 15 veckors praktik på en arbetsplats, det vill säga arbetsplatsförlagt lärande (APL). Här skaffar du dig värdefulla erfarenheter ute på en riktig arbetsplats inom området.

Modevisning

Vår årliga Modevisningen planeras och genomföras av eleverna på programmet. Här visar dem upp sina egna kollektioner och arbeten från det olika kurserna.

Efter din utbildning

Din utbildning ger dig en yrkesexamen och en bra grund för att arbeta inom textilbranschen som till exempel sömmerska, skräddare modedesigner, direktris, mönsterkonstruktör, inköpare, eller modeskribent.

Under din utbildning kan du välja att läsa kurser som ger dig grundläggande behörighet till högskolestudier. Efter din utbildning har du därför kunskaper och valfrihet att börja jobba direkt eller fortsätta studera på högskolan, yrkeshögskolan eller folkhögskola.

Exempel på vidare studier inom textil är:Tillskärarakademin,Textilhögskolan i Borås, Stenebyskolan, Nordiska Textilakademin, Borås Yrkeshögskola, Beckmans, det finns dessutom fler olika designskolor utomlands att söka till.

Lärling

Inriktningen Fashion Design kan du även läsa som Lärling. Lärling är för dig som vill lära dig ett yrke på en arbetsplats. Som lärling är du mer än halva din gymnasietid på en arbetsplats. Här har du en utbildad handledare som tillsammans med våra lärare följer din utveckling.

För frågor och information, kontakta:

Bengt Broberg
Rektor på Hantverksprogrammet 
Mobil: 070-219 90 97
E-post: bengt.broberg@educ.goteborg.se 

Pia Ottosson 
Lärare på Fashion Design 
Mobil: 072-554 02 76
E-post: pia.ottosson@educ.goteborg.se

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Textil design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Textil design

Som boende i samma kommun som Burgårdens gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Textil design så kommer skolan att kontakta dig.

Burgårdens gymnasium

Burgårdens gymnasium

Burgårdens gymnasium 

Vad vill du göra under din gymnasietid? Om svaret är något kreativt och människonära så är Burgården gymnasiet för dig. De yrken vi utbildar i handlar på ett eller annat sätt om att jobba nära människor. Oavsett om det är...


Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Burgårdens gymnasium

Skånegatan 20
402 29 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 3 recensioner.

Luna
(4)
Dessa tre år har varit lärorika och givit mig massor av kunskap och erfarenheter. Fantastiska lärare som värnar om sina elever och glädjer sig över elevens utveckling. Man känner sig investerad i och som att allt man vill göra är möjligt. För mig har detta varit en personlig resa som ändrat mig i grunden. Skolmaten är underbar och personalen...
Visa hela
M
(4)
Själva utbildningen har varit mycket bra. Den har dock försämrats ganska mycket under det senaste året då de var så mycket ombyggnation. Det var svårt att koncentrera sig och ännu svårare att hålla takten i utbildningen.
Anonym
(4)
Det enda som är negativt med hantverk är vissa lärare i teoretiska ämnen och rektorn inte lyssnar eller tar elever på allvar vilket som gör det ganska frustrerande och hopplöst. Plus det knappt blir några konsekvenser för elever som är stökiga eller högljudda. Men själva linjen är rolig och man lär sig grunderna.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Textil design från Burgårdens gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.