Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Burgårdens gymnasium
Programinformation
Göteborg
Antal elever: 80 (år 1)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 158,2
    (Lägsta: 90) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-16
2020-01-15

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Inriktningen pedagogiskt arbete

Detta är inriktningen för dig som vill arbeta med barn. På det pedagogiska spåret utbildar du dig till barnskötare eller elevassistent. Utbildningen fokuserar på ungas utveckling och lärande. Du har efter avslutad utbildning möjlighet att vidareutbilda dig till förskollärare, fritidspedagog eller lärare.

Inriktningen Barnskötare och elevassistent ger dig praktiska och teoretiska kunskaper om arbetet på förskola, skola och fritidshem. Här får du lär dig att planera och genomföra aktiviteter inom dessa områden.

Du utvecklar dina ledaregenskaper och lär dig planera, organisera och leda olika aktiviteter. Du lär dig att bemöta barn i olika åldrar och i olika situationer.

Under det arbetsplatsförlagda lärandet (APL) skapar du kontakter som kan underlätta din framtida anställning. För dig som saknar betyg från grundskolan erbjuder vi också Yrkesintroduktion och Programinriktat val. Under din utbildning har du möjlighet att läsa kurser som ger dig grundläggande högskolebehörigt.

Efter din utbildning

Du får en yrkesexamen och kan direkt börja jobba som barnskötare eller elevassistent. Du får kunskaper inom pedagogiskt arbete som också underlättar för fortsatta studier till förskollärare, fritidspedagog eller lärare.

Lärling

Den här inriktningen kan du även läsa som lärling. Kontakta SYV eller skolan för mer information.

Frågor om programmet? Kontakta:

Jennifer Wall
Rektor Barn- och fritidsprogrammet
Mobil: 070-205 58 19
E-post: jennifer.wall@educ.goteborg.se

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Som boende i samma kommun som Burgårdens gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Programmet är ett yrkesprogram. Du har möjlighet att bli högskolebehörig genom att välja till vissa kurser under din gymnasietid.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Burgårdens gymnasium

Burgårdens gymnasium

Burgårdens gymnasium 

Vad vill du göra under din gymnasietid? Om svaret är något kreativt och människonära så är Burgården gymnasiet för dig. De yrken vi utbildar i handlar på ett eller annat sätt om att jobba nära människor. Oavsett om det är...


Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Burgårdens gymnasium

Skånegatan 20
402 29 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Mathias
(4)
Under min tid på burgårdens gymnasium på Barn- och fritidsprogrammet med pedagogiskt arbete som inrikting så har det stora hela varit väldigt bra för jag har lärt mig otroligt mycket och fick chansen och träffa så otroligt fina människor som har stått bakom en i med och motgångar i alla situationer känns skönt. Men för att den får en 4:a iställe...
Visa hela
Hanna Knutsson
(5)
Jag gick lärling & det var superbra! Jag var på en förskola i 1:an 2 ggr i veckan & 3 gånger i veckan i 2:an & 3:an & det var jättebra i mitt fall som var väldigt skoltrött. Menar inte att det var lättare för att vi fick massor utav uppgifter på vår APL med men jag fick testa på att arbeta inom mitt framtida yrke & det var jätteroligt. Även lär...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.