Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Burgårdens gymnasium
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 30 (.)
Barn- och fritidsprogrammet

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa på Burgårdens gymnasium!

Det är här du ska gå om du på ett eller annat sätt vill jobba med människor. På barn- och fritidsprogrammet utbildar du dig till att bli personlig assistent, att arbeta med stöd i boende, daglig verksamhet och skola, barnskötare, elevassistent, väktare eller som personlig tränare.

På inriktningen Fritid och hälsa kan du välja att rikta in dig ytterligare, se information nedan.

Fritid och hälsa - inriktning Personlig tränare

Vill du arbeta med människors fysiska aktivitet och hälsa? Då kanske personlig tränare är något för dig. Här får du lära dig att arbeta med hela människan.

Din utbildning

Du kommer lära dig att skapa individuella träningsprogram både i friskvårdande och rehabiliterande syfte. Målet är att du ska kunna erbjuda helhetslösningar till privatpersoner och företag inom träning och massage.

Du får kunskaper inom kost och hälsa som också underlättar för fortsatta studier, till exempel dietist eller sjukgymnast. Du har tillgång till gym med utbildade tränare och personliga tränare. 

I utbildningen ingår det att ta en internationell licens för personliga tränare samt en diplomutbildning i svensk klassisk massage.

Efter din utbildning

Efter yrkesexamen kan du börja arbeta direkt som personlig tränare.

Fritid och hälsa - inriktning Personal inom idrotts- och friskvårdsanläggningar

Utbildningen till idrottsplatspersonal innebär skötsel och drift av idrottsanläggningar, exempelvis ishallar, fotbollsplaner, inomhus och- utomhusbad och sporthallar.

Din utbildning

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat underhåll av fastigheter och grönområden, planering och förberedelser inför turneringar och evenemang. Stor del av arbetet utgörs av service mot kommunens föreningar som nyttjar anläggningarna. I arbetsuppgifterna ingår även att utföra daglig tillsyn på maskiner, redskap och lokaler.

Vid Burgården utbildningscentrum till idrottsplatsarbetare utbildar vi även våra elever till massörer och utvecklar deras entreprenörsanda inom Ung företagsamhet (UF) och gymnasiearbete.

Lärling

Den här inriktningen kan du även läsa som lärling. Kontakta SYV eller skolan för mer information.

För frågor om utbildningar och inriktningar: 

Jennifer Wall
Rektor Barn- och fritidsprogrammet
Mobil: 070-205 58 19
E-post: jennifer.wall@educ.goteborg.se

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Som boende i samma kommun som Burgårdens gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Burgårdens gymnasium

Burgårdens gymnasium

Burgårdens gymnasium 

Vad vill du göra under din gymnasietid? Om svaret är något kreativt och människonära så är Burgården gymnasiet för dig. De yrken vi utbildar i handlar på ett eller annat sätt om att jobba nära människor. Oavsett om det är...


Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Burgårdens gymnasium

Skånegatan 20
402 29 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 2 recensioner.

Studenten 2019
(3)
Helt ok utbildning...skulle inte rekommendera elever att välja inriktningen om man inte brinner för det. Då lärarna brinner för sitt ämne så måste man lägga väldigt mycket energi. Utbildningen är hårt och det märks att man som elev inte direkt kan ligga på latsidan direkt. Men en eloge till alla lärare på Barn och fritid som verkligen försöker g...
Visa hela
Jennie
(4)
Jag tycker att utbildningen har varit intressant och annorlunda. Gymnasiearbetet med fotbollsturneringen har varit något utöver de vanliga gymnasiearbeten då man i grupp har fått möjligheten att arbeta tillsammans för ett roligt projekt. Plus är också att man inom utbildningen fått en poollivräddarutbildning som har hjälpt mycket för kommande j...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa från Burgårdens gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,5)
Baseras på 2 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: