Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service

Angeredsgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 70 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 85,0
    (medelvärde: 139,3) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Plugga entreprenörskap och företagande på Angeredsgymnasiet

Handels- och administrationsprogrammet på Angeredsgymnasiet

Låter ämnen som entreprenörskap, försäljning och handel intressant? På Handels- och administrationsprogrammet på Angeredsgymnasiet kan du lära dig mer om just dessa ämnen. Programmet är yrkesförberedande och förbereder dig framför allt för att arbeta inom handelsyrken som exempelvis säljare eller butiksledare. Om du vill läsa vidare på högskola eller universitet finns det möjlighet att läsa till extra kurser för att få högskolebehörighet.

På Angeredsgymnasiet får du som läser på Handels- och administrationsprogrammet parallellt med dina studier en praktikhandledare som hjälper till att slussa in dig på företag med önskad inriktning. Praktik och teori varvas friskt under det andra och tredje året och det är inte ovanligt att många av Angeredsgymnasiets Handelselever får sitt första sommar- eller extrajobb redan under gymnasiet.

Inriktning Administrativ service

Det här är inriktningen för dig med mycket driv och som gillar entreprenörskap och företagande. Inriktningen ger dig en inblick i hur arbetet på ett företag är organiserat, du lär dig också hantera många av de standardiserade datorprogram som idag används på arbetsplatser runt om i landet. Administrativ service passar också dig som vill jobba inom kundtjänst, boka möten och konferenser, administrera löner, ekonomi och liknande arbetsuppgifter.

Samarbeten som ger en verklighetsnära utbildning

Angeredsgymnasiet samarbetar med många företag, såväl stora som små och inom flera olika branscher. Detta ger dig på Handels- och administrationsprogrammet en utbildning där du får prova på eventuella framtida yrkesroller och där du kan knyta flera nyttiga kontakter för framtiden. 

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service

Som boende i samma kommun som Angeredsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service så kommer skolan att kontakta dig.

Angeredsgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredsgymnasiet är en kommunal gymnasieskola i Göteborg. Här läser idag drygt 900 elever. Angeredsgymnasiet har fina lokaler med tillgång till både skolrestaurang och en stor sporthall i anslutning till Angereds centrum. Vad som utmärker Angeredsgymnasiet är att skolans elever får...


Läs mer om Angeredsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Angeredsgymnasiet

Grepgatan 9
424 22 Angered

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service från Angeredsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: