Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Gislaveds gymnasium
Programinformation
Ort: Gislaved
Utbildningstyp: Teknikprogrammet

Utbildningsinfo

Läs Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på Gislaveds gymnasium i Gislaved

Läs Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på Gislaveds Gymnasium

Intresserad av digital kommunikationsteknik, programmering och webbutveckling samt få högskolebehörighet? Informations- och medieteknikinriktningen på Teknikprogrammet på Gislaveds gymnasium i Gislaved ger dig kunskaper om digitala medier och information och tekniken bakom det.

Teknik i det moderna samhället

Lär dig hur tekniken bakom de moderna elektroniska produkter som är centrala i vårt samhälle idag, från de minsta komponenterna till hela system. Förutom de tekniska aspekterna så lär dig även de digitala aspekterna i form av kodning, programmering och webbutveckling.

Språk och träningslära

På Teknikprogrammet kan välja att antingen fortsätta läsa något av språken du läste på högstadiet, eller börja läsa ett helt nytt språk. För dig som är sport-, tränings- och idrottsintresserad så finns möjligheten att läsa kursen Träningslära som finns i tre olika inriktningar: Fotboll, volleyboll och allmän inriktning.

Efter studierna

Informations- och medieteknikinriktningen ger dig många möjligheter att studera vidare på högskola eller universitet efter examen genom en bred utbildning. Du kan också fortsätta att studera på teknikprogrammet för att läsa ett fjärde år (T4), då med en inriktning mot Produktionsteknik med automation.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan.

För teknikprogrammen ska tre av de ytterligare nio ämnena vara biologi, fysik och kemi.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Gislaveds gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet i Gislaved. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gislegatan 1, 332 33 Gislaved
Telefon: 0371-819 00
E-post: britt-marie.einarsson@edu.gislaved.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Gislaveds gymnasium

Gislaveds gymnasium

Gislaveds Gymnasium ligger i centrala Gislaved och är en kommunal gymnasieskola. Här kan du välja bland många olika program och inriktningar, från teoretiska och högskoleförberedande till praktiska yrkesutbildningar som ger dig stora jobbmöjligheter. Om du saknar behörighet inför gymnasiet så...


Läs mer om Gislaveds gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gislaveds gymnasium

Gislegatan 5
332 33 Gislaved

 Visa telefonnummer
gisgym.gislaved.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Det finns inga recensioner än.
Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, fyll i följande uppgifter: