Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Gislaveds gymnasium
Programinformation
Ort: Gislaved
Utbildningstyp: Samhällsvetenskapsprogrammet

Utbildningsinfo

Läs Beteendevetenskap på Samhällsprogrammet på Gislaveds gymnasium i Gislaved

Läs Beteendevetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet på Gislaveds Gymnasium

Vill du lära dig mer om samhället och nå en bred utbildningsgrund inför högre studier? Beteendevetenskapsinriktningen på Samhällsvetenskapsprogrammet på Gislaveds gymnasium i Gislaved är en högskoleförberedande utbildning där du blir extra lämpad yrken såsom psykolog, lärare eller socionom.

Fokus på samhället och människor

Beteendevetenskap fokuserar på människor utveckling och samspelet mellan dem och du som elev lär dig om hur människor agerar utifrån sig själva, som deltagare av grupper och olika samhällen. Du får en förståelse kring hur kommunikation och ledarskap fungerar och påverkar.

Språk och träningslära

På Samhällsvetenskapsprogrammet kan välja att antingen fortsätta läsa något av språken du läste på högstadiet, eller börja läsa ett helt nytt språk. För dig som är sport-, tränings- och idrottsintresserad så finns möjligheten att läsa kursen Träningslära som finns i tre olika inriktningar: Fotboll, volleyboll och allmän inriktning.

Efter studierna

Beteendevetenskapsinriktningen ger dig många möjligheter att studera vidare på högskola eller universitet efter examen genom en bred utbildning. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan. För samhällsvetenskapsprogrammet ska fyra av de ytterligare nio ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religion.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Gislaveds gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet i Gislaved. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gislegatan 1, 332 33 Gislaved
Telefon: 0371-819 00
E-post: britt-marie.einarsson@edu.gislaved.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Gislaveds gymnasium

Gislaveds gymnasium

Gislaveds Gymnasium ligger i centrala Gislaved och är en kommunal gymnasieskola. Här kan du välja bland många olika program och inriktningar, från teoretiska och högskoleförberedande till praktiska yrkesutbildningar som ger dig stora jobbmöjligheter. Om du saknar behörighet inför gymnasiet så...


Läs mer om Gislaveds gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gislaveds gymnasium

Gislegatan 5
332 33 Gislaved

 Visa telefonnummer
gisgym.gislaved.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Det finns inga recensioner än.
Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, fyll i följande uppgifter: