Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och Energiprogrammet, Automation

Gislaveds gymnasium
Programinformation
Ort: Gislaved
Utbildningstyp: El- och energiprogrammet

Utbildningsinfo

Läs Automationsinriktningen på El- och energiprogrammet på Gislaveds gymnasium i Gislaved

Läs Automation på El- och energiprogrammet på Gislaveds Gymnasium

På Automationsinriktningen på El- och energiprogrammet på Gislaveds Gymnasium i Gislaved får du lära dig att planera, installera, och aktivera automatiserade produktionssystem. Det är en yrkesutbildning där du lär dig avancerade el- och styrsystem för industriella anläggningar.

Avancerad ellära

Som elev djupdyker du in i elteknikens värld och lär dig om el-, energi- och vattensystem och hur produktion, installation, och distribution av systemen går till. Du lär dig att dokumentera och systematiskt arbeta mot att lösa problem och utföra beräkningar, vilket medför ett fokus på matematik.

Studera träningslära samtidigt

Du har även möjlighet att under det första läsåret studera Träningslära vilket är en utökad kurs i antingen fotboll, volleyboll eller en allmän inriktning.

Många möjligheter efter examen

Efter att ha studerat automation kan få yrken som processtekniker, automationstekniker, mekatroniker, eller industrielektriker. El- och energiprogrammet är yrkesförberedande och efter examen så kan du studera vidare vid en yrkeshögskola.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och Energiprogrammet, Automation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att ha gymnasiebehörighet till El- och energiprogrammet krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till El- och Energiprogrammet, Automation

Som boende i samma kommun som Gislaveds gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet i Gislaved. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gislegatan 1, 332 33 Gislaved
Telefon: 0371-819 00
E-post: britt-marie.einarsson@edu.gislaved.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och Energiprogrammet, Automation så kommer skolan att kontakta dig.

Gislaveds gymnasium

Gislaveds gymnasium

Gislaveds Gymnasium ligger i centrala Gislaved och är en kommunal gymnasieskola. Här kan du välja bland många olika program och inriktningar, från teoretiska och högskoleförberedande till praktiska yrkesutbildningar som ger dig stora jobbmöjligheter. Om du saknar behörighet inför gymnasiet så...


Läs mer om Gislaveds gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gislaveds gymnasium

Gislegatan 5
332 33 Gislaved

 Visa telefonnummer
gisgym.gislaved.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Det finns inga recensioner än.
Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och Energiprogrammet, Automation, fyll i följande uppgifter: