Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Juridik

Gislaveds gymnasium
Programinformation
Ort: Gislaved
Utbildningstyp: Ekonomiprogrammet

Utbildningsinfo

Läs Juridikinriktningen på Ekonomiprogrammet på Gislaveds gymnasium i Gislaved

Läs Juridik på Ekonomiprogrammet på Gislaveds Gymnasium

Vill du lära dig om lag och rätt? Ser du din framtid polis eller kanske som jurist? Då är Juridikinriktningen på Ekonomiprogrammet på Gislaveds gymnasium i Gislaved något för dig. En högskoleförberedande utbildning där får kunskap kring det svenska rättssystemet och dess funktion i samhället.

Mer än bara juridik

Förutom att lära dig betydelsen av rättsordningen i det demokratiska samhället och dess påverkan av internationell rätt så studerar du även psykologi för att få en förståelse och kunskap kring hur människor känner, tänker, och handlar. Under det tredje året får du också möjligheten att starta ett UF-företag där du får använda dina teoretiska kunskaper i praktiska situationer.

Språk och träningslära

På Ekonomiprogrammet kan välja att antingen fortsätta läsa något av språken du läste på högstadiet, eller börja läsa ett helt nytt språk. För dig som är sport-, tränings- och idrottsintresserad så finns möjligheten att läsa kursen Träningslära som finns i tre olika inriktningar: Fotboll, volleyboll och allmän inriktning.

Möjligheter efter examen

Efter avslutad examen så finns möjligheter att sikta mot yrken som jurist, mäklare, revisor, ekonom, advokat, domare och åklagare. Eftersom utbildningen är högskoleförberedande så öppnar sig också högskole- och universitetsmöjligheter för fortsatta studier.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att bli behörig till Ekonomiprogrammet måste du ha godkända betyg i engelska, matematik, svenska eller svenska som andraspråk, geografi, samhällskunskap, religion, historia och fem ämnen till från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Som boende i samma kommun som Gislaveds gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet i Gislaved. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gislegatan 1, 332 33 Gislaved
Telefon: 0371-819 00
E-post: britt-marie.einarsson@edu.gislaved.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Gislaveds gymnasium

Gislaveds gymnasium

Gislaveds Gymnasium ligger i centrala Gislaved och är en kommunal gymnasieskola. Här kan du välja bland många olika program och inriktningar, från teoretiska och högskoleförberedande till praktiska yrkesutbildningar som ger dig stora jobbmöjligheter. Om du saknar behörighet inför gymnasiet så...


Läs mer om Gislaveds gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gislaveds gymnasium

Gislegatan 5
332 33 Gislaved

 Visa telefonnummer
gisgym.gislaved.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Det finns inga recensioner än.
Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Ekonomiprogrammet, Juridik, fyll i följande uppgifter: