Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Gislaveds gymnasium
Programinformation
Ort: Gislaved
Utbildningstyp: Barn- och fritidsprogrammet

Utbildningsinfo

Studera Pedagogiskt arbete på Barn- och fritidsprogrammet på Gislaveds gymnasium i Gislaved

Läs Pedagogiskt arbete på Gislaveds Gymnasium

Gislaveds gymnasium i Gislaved erbjuder Barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot Pedagogiskt arbete men med möjligheten att nå tre olika utgångar i form av Pedagogik, Social arbete eller Fritid och hälsa. Ett program för dig som vill utveckla dig inom barn och ungas utveckling och lärande. Programmet förbereder dig för arbete med barn och unga inom och utanför skolor.

Många möjligheter

På Barn- och fritidsprogrammet på Gislaveds Gymnasium lär du dig att arbeta med människor, dess växande och lärande och om samarbete. Det är en social utbildning där du utvecklar ditt kunnande med att möta människor och arbeta med deras behov. Utbildningen lägger stor vikt vid mänskliga rättigheter, etik, och demokratiska värderingar.

Utformat för dig

För att få så bra lärande som möjligt så har du 19 veckors praktik (APL) på arbetsplatser, vilket gör att du kan flexibelt fokusera på vad du vill göra. Utbildningen kan även läsas som en lärlingsutbildning vilket innebär att över halva studietiden utförs på en arbetsplats. Du har även möjligheten att läsa till kurser för att nå en högskolebehörighet efter examen.

Träningslära under första året

Under det första läsåret så kan du välja till extra kurser där du fokuserar på olika sporter och träning. De olika kurserna innefattar: Fotboll, volleyboll, eller allmän.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Som boende i samma kommun som Gislaveds gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet i Gislaved. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gislegatan 1, 332 33 Gislaved
Telefon: 0371-819 00
E-post: britt-marie.einarsson@edu.gislaved.se

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet är yrkesförberedande. Möjlighet finns att bli högskolebehörig genom att välja att läsa till vissa kurser.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Gislaveds gymnasium

Gislaveds gymnasium

Gislaveds Gymnasium ligger i centrala Gislaved och är en kommunal gymnasieskola. Här kan du välja bland många olika program och inriktningar, från teoretiska och högskoleförberedande till praktiska yrkesutbildningar som ger dig stora jobbmöjligheter. Om du saknar behörighet inför gymnasiet så...


Läs mer om Gislaveds gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gislaveds gymnasium

Gislegatan 5
332 33 Gislaved

 Visa telefonnummer
gisgym.gislaved.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Det finns inga recensioner än.
Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, fyll i följande uppgifter: