Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 82,5
(medelvärde: 153,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 82,5
(medelvärde: 153,8)

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet passar dig som jobba med fordon eller transporter. Under programmets gång får du lära dig mer om mekanik, trafikkunskap, service och reparation.

Undervisningen på fordons- och transportprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis billackerare, yrkesförare och lastbil- eller personbilsmekaniker.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se
G.O. Kompetens Transportgymnasium
Skogsstigen 8
25341 Vallåkra

G.O. Kompetens Transportgymnasium i Helsingborg

På G.O. Kompetens Transportgymnasium i Helsingborg har man som målsättning att utbilda nästa generations transport -och logistikarbetare inom transportbranschen. Här vill man att gymnasieeleverna ska bli ansvarstagande och erbjuder en bred och gedigen basutbildning inom de tekniskt utvecklade system som...

Läs mer om G.O. Kompetens Transportgymnasium och visa alla program.

Sponsrad