Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Furuhedsskolan
Programinformation
Kalix
Antal elever: 8 (år 1)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 218,2
    (Lägsta: 192,5) * statistik från 2017

Om utbildningen

IN på Furuhedsskolan

Industritekniska programmet, inriktning svetsteknik

Vill du jobba som svetsare? Då kan du läsa det industritekniska programmet med inriktning svetsteknik på Furuhedsskolan. På det industritekniska programmet kommer du att få lära dig olika tekniker och metoder för arbete inom industrin. Det finns idag en stor efterfrågan på duktiga och välutbildade svetsare och efter utbildningen kommer du att ha goda chanser till arbete direkt efter studenten.

Inriktning svetsteknik

Med en inriktning på svetsteknik kommer du att få fördjupa dig i traditionella och moderna metoder för svetsning samt bearbetning av plåt. Du kommer att få lära dig:

  • Svetsteknik
  • Skapa ritningar
  • Bearbetning av stål och metall

Praktisera på ett företag

Som en del i utbildningen på svetsteknikprogrammet ingår minst femton veckors praktik som du kommer att få göra ute på ett företag. Under din praktikperiod kommer du att få testa på hur det är att jobba som svetsare, skaffa spännande erfarenheter och knyta viktiga kontakter.

Efter svetsteknikprogrammet

Det industritekniska programmet med inriktning på svetsteknik leder till en yrkesexamen. Om du vill fördjupa dina kunskaper efter gymnasiet kan du söka in till en yrkeshögskola. För att få grundläggande behörighet till högskolan behöver du komplettera dina betyg med en kurs i svenska och en i engelska. Båda kurserna kan du välja att läsa i ditt individuella val.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Som boende i samma kommun som Furuhedsskolan söker du till programmet via Antagningskansliet i Kalix. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn- och grundskoleförvaltningen 952 81 KALIX
Telefon: 0923-65 177
E-post: bo.andersson@kalix.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Furuhedsskolan

Furuhedsskolan

Välkommen till Furuhedsskolan i Kalix

Furuhedsskolan erbjuder tolv nationella program fördelade på sju yrkesprogram och fem högskoleförberedande program, introduktionsprogrammet med fem olika spår, gymnasiesärskola samt lärlingsutbildning. Skolans olika verksamheter är koncentrerade till ett antal byggnader på samma område. Skolan har idag cirka 640 elever främst från...


Läs mer om Furuhedsskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Furuhedsskolan

Box 303
95223 Kalix

 Visa telefonnummer
www.kalix.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Industritekniska programmet, Svetsteknik, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Furuhedsskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.