Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Furuhedsskolan
Programinformation
Kalix
Antal elever: 6 (år 1)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 82,5
    (medelvärde: 150,9) * statistik från 2017

Om utbildningen

FT på Furuhedsskolan

Fordons- och transportprogrammet, inriktning personbil

Är ditt stora intresse att meka och jobba med bilar? Då kan du plugga fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil på Furuhedsskolan. Programmet är till stora delar praktiskt och du kommer att få spendera många timmar i verkstaden. Förutom utbildningen som är förlagd på skolan kommer du även att få spendera minst femton veckor ute på en arbetsplats under din praktik.

Inriktning personbil

På en inriktning mot personbil kommer fokus i utbildningen att vara mindre fordon. Du kommer att få lära dig att diagnostisera, reparera, och serva fordon som personbilar. Du kommer att få läsa kurser i:

  • Personbilsteknik- introduktion
  • Reparation av personbilar och lättare transportfordon
  • Fordonsteknik- introduktion
  • Fordons- och transportbranschen villkor och arbetsområden

Praktisera på företag

Under din utbildning på Furuhedsskolan kommer du ha möjlighet att praktisera ute på ett företag under minst femton veckor. Under din praktikperiod kommer du att få prova på olika arbetsuppgifter och skaffa dig många spännande och bra erfarenheter. Om du gör bra ifrån dig under praktiken finns det möjlighet till anställning efter studenten.

Yrkesförberedande- eller högskoleförberedande utbildning

Fordons- och transportprogrammet är en yrkesförberedande utbildning vilket innebär att du kommer att vara väl förberedd för jobb direkt efter studenten. Du kommer även att vara behörig att söka in på yrkeshögskola om du vill fördjupa dina kunskaper. Som elev på Furuhedsskolan kommer du att ha möjlighet att skaffa grundläggande behörighet till högskolan genom att läsa till en kurs i svenska och en i engelska.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Furuhedsskolan söker du till programmet via Antagningskansliet i Kalix. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn- och grundskoleförvaltningen 952 81 KALIX
Telefon: 0923-65 177
E-post: bo.andersson@kalix.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Furuhedsskolan

Furuhedsskolan

Välkommen till Furuhedsskolan i Kalix

Furuhedsskolan erbjuder tolv nationella program fördelade på sju yrkesprogram och fem högskoleförberedande program, introduktionsprogrammet med fem olika spår, gymnasiesärskola samt lärlingsutbildning. Skolans olika verksamheter är koncentrerade till ett antal byggnader på samma område. Skolan har idag cirka 640 elever främst från...


Läs mer om Furuhedsskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Furuhedsskolan

Box 303
95223 Kalix

 Visa telefonnummer
www.kalix.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Furuhedsskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.