Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Furuhedsskolan
Programinformation
Kalix
Antal elever: 12 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 191,9
    (Lägsta: 157,5) * statistik från 2017

Om utbildningen

BA på Furuhedsskolan

Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Husbyggnad på Furuhedsskolan

Är du en kreativ person som gillar att jobba med händerna? På bygg- och anläggningsprogrammet inriktning husbyggnad kommer du att få lära dig metoder och tekniker för att konstruera och bygga hus. Utbildningen varvar teoretisk och teknisk kunskap, och du som elev kommer att vara väl förberedd för jobb direkt efter studenten.

Inriktning husbyggnad

På inriktningen husbyggnad kommer du att få kunskap i byggnation av hus, broar och andra anläggningar. Du kommer att få lära dig såväl moderna som traditionella metoder för byggnation samt jobba i en rad olika material. Läs kurser som.

  • Husbyggnad
  • Husbyggnad- ombyggnad
  • Husbyggnadsprocessen

Praktisera på ett företag

Under dina gymnasiestudier kommer du att få praktisera på ett företag under femton veckor. Praktikperioden brukar vara ett uppskattat inslag i utbildningen och du som elev kommer att få möjlighet att skaffa dig viktiga erfarenheter och knyta kontakter i den bransch som du vill jobba inom.

Efter studenten

Husbyggnadsprogrammet är ett yrkesförberedande program vilket innebär att du som elev kan välja att fördjupa dina kunskaper på yrkeshögskola efter studenten. Det finns idag en stor efterfrågan på välutbildade snickare, du kommer därför att vara eftertraktad på arbetsmarknaden direkt efter studenten. Om du vill plugga vidare på högskola så kan du läsa till en kurs i svenska och en i engelska för att få grundläggande behörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Furuhedsskolan söker du till programmet via Antagningskansliet i Kalix. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn- och grundskoleförvaltningen 952 81 KALIX
Telefon: 0923-65 177
E-post: bo.andersson@kalix.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggnadsindrustrins yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Furuhedsskolan

Furuhedsskolan

Välkommen till Furuhedsskolan i Kalix

Furuhedsskolan erbjuder tolv nationella program fördelade på sju yrkesprogram och fem högskoleförberedande program, introduktionsprogrammet med fem olika spår, gymnasiesärskola samt lärlingsutbildning. Skolans olika verksamheter är koncentrerade till ett antal byggnader på samma område. Skolan har idag cirka 640 elever främst från...


Läs mer om Furuhedsskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Furuhedsskolan

Box 303
95223 Kalix

 Visa telefonnummer
www.kalix.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Furuhedsskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.