Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Furuhedsskolan
Programinformation
Kalix
Antal elever: 15 (år 1)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 185,5
    (Lägsta: 135) * statistik från 2017

Om utbildningen

BF på Furuhedsskolan

Barn- och fritidsprogrammet, inriktning pedagogiskt arbete på Furuhedsskolan

Barn- och fritidsprogrammet passar dig som är intresserad av hur människor utvecklas och vilka livsfaser vi går igenom. Utbildningen är yrkesförberedande och efter studenten kommer du att vara väl förbered för jobb.

Inriktning pedagogiskt arbete

Som elev på barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogiskt arbete kommer du att få lära dig om olika pedagogiska verksamheter för barn och ungdomar. Du kommer att få fördjupa dig  i de olika utvecklingsstadier som människan går igenom och vilka behov som är knutna till dessa. Du kommer även att få lära dig om:

  • Mänskliga rättigheter
  • Demokratiska värderingar
  • Etik
  • Hälsa och arbetsmiljö

Femton veckors praktik

Som elev på barn- och fritidsprogrammet kommer du att få praktisera under femton veckor ute på ett företag. På din praktikperiod kommer du att få testa på hur det är att jobba på en riktig arbetsplats. Du kommer att bli tilldelad en handledare som vägleder dig i ditt arbete. Praktikperioden brukar vara uppskattad av elever och ett bra sätt att skaffa viktig erfarenhet och knyta kontakter inom den bransch som du vill jobba i.

Efter barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesförberedande program vilket innebär att du kommer att vara väl förberedd för jobb direkt efter studenten. Jobba som:

  • Fritidspedagog
  • Barnskötare
  • Elevassistent

Om du vill studera vidare kan du söka in på yrkeshögskola eller läsa till några kurser under gymnasietiden för att få grundläggande behörighet till högskolan. För att få högskolebehörighet behöver du läsa till en kurs i svenska och en i engelska.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Som boende i samma kommun som Furuhedsskolan söker du till programmet via Antagningskansliet i Kalix. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn- och grundskoleförvaltningen 952 81 KALIX
Telefon: 0923-65 177
E-post: bo.andersson@kalix.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Furuhedsskolan

Furuhedsskolan

Välkommen till Furuhedsskolan i Kalix

Furuhedsskolan erbjuder tolv nationella program fördelade på sju yrkesprogram och fem högskoleförberedande program, introduktionsprogrammet med fem olika spår, gymnasiesärskola samt lärlingsutbildning. Skolans olika verksamheter är koncentrerade till ett antal byggnader på samma område. Skolan har idag cirka 640 elever främst från...


Läs mer om Furuhedsskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Furuhedsskolan

Box 303
95223 Kalix

 Visa telefonnummer
www.kalix.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Furuhedsskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.