Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Yrkesintroduktion och programinriktat val

Furuboda gymnasieskola
Programinformation
Kristianstad
Naturbruksprogrammet
Klassrum
Naturbruksprogrammet, yrkesindroduktion

Om utbildningen

Yrkesintroduktion och programinriktat val

Yrkesintroduktion och programinriktat val är för dig som vill läsa i egen takt men tillsammans med det ordinarie programmet.

På skolans yrkesintroduktion läser du i din egen takt men tillsammans med det ordinarie programmet. Målet för yrkesintroduktionen är att du ska få en god grund för att söka arbete inom branscherna trädgård eller djurvård. Du kommer att ha praktik ute i arbetslivet, vilket ger goda kontakter när du så småningom söker arbete. I slutet av utbildningen kan du också få stöd i ditt arbetssökande.

Du som läser programinriktat val siktar på att påbörja det ordinarie programmet så fort du har kompletterat de ämnen du saknar från grundskolan. Men du förlorar ingen tid. Samtidigt som du kompletterar ämnen, kommer du att delta i undervisningen och lära dig så mycket du kan i någon av inriktningarna trädgård eller djurvård.

Ansökan

Programinriktat val och yrkesintroduktion söker du via Skånegy i samråd med din SYV. När det gäller yrkesintroduktion tar du också kontakt med oss på Furuboda gymnasieskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Yrkesintroduktion och programinriktat val, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Yrkesintroduktion och programinriktat val

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kristianstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 61 61
Mejladress: antag@kristianstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Yrkesintroduktion och programinriktat val så kommer skolan att kontakta dig.

Furuboda gymnasieskola

Välkommen till Furuboda gymnasieskola

Furuboda gymnasieskola ligger vackert i naturen vid Skånes östkust. Med promenadavstånd till havet, egen simhall och gym, fritidsaktiviteter och undervisningslokaler ger Furuboda bästa tänkbara studiemiljö. Skolan har ett internat där du som elev kan bo under terminerna. Kostnaden för boendet...


Läs mer om Furuboda gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Furuboda gymnasieskola

Furubodavägen 247
296 92 Yngsjö

 Visa telefonnummer
furuboda.org

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Yrkesintroduktion och programinriktat val från Furuboda gymnasieskola, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information