Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Introduktionsprogram

Fryshusets Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Introduktionsprogrammet

Utbildningsinfo

IM

IM vänder sig till dig som är motiverad att få gymnasiebehörighet

Om du saknar behörighet till de nationella programmen kan du välja något av Fryshuset Gymnasiums introduktionsprogram. Här får du de kunskaper du behöver för att fortsätta studera eller för att komma in på arbetsmarknaden. Alla fyra introduktionsprogram finns representerade på Fryshusets gymnasium: yrkesintroduktion, programinriktat val, individuellt alternativ samt språkintroduktion. Läs om de olika alternativen nedan.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion är en utbildning som förbereder dig för studier eller arbete inom
handel och administration. Yrkesintroduktion passar dig som vill ha en praktisk utbildning utan att läsa in ett helt gymnasieprogram. Hos oss lär du dig både genom teori och praktik. Undervisningen sker till största del i små grupper där du har en mentor som stöd. Om du behöver har du också möjlighet att komplettera svenska, engelska eller matematik på grundskolenivå. Efter att du genomfört utbildningen får du ett gymnasieintyg.

Programinriktat val

Programinriktat val är din väg till handel- och administrationsprogrammet, estetiska
programmet med musik som passion eller estetiska programmet med teater som passion. Detta är en utbildning anpassad för dig som vill söka till ett nationellt program, men saknar behörighet. Vi erbjuder programinriktat val för estetiska programmet med musik som passion, estetiska programmet med teater som passion eller för handel- och administrationsprogrammet. För att antas på något av programmen ska du ha godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk. Dessutom krävs antingen godkända betyg i engelska eller matematik samt i minst fyra andra ämnen, eller godkända betyg i engelska och matematik samt i minst tre andra ämnen. Du läser grundskolans kurser för att bli behörig och påbörjar även kurser från det program du sökt.  

Individuellt alternativ

Anpassad utbildning efter behov. På Fryshuset Gymnasium kan du läsa de kurser du behöver för att komma vidare och söka andra gymnasieprogram eller ett arbete. Precis som på våra andra alternativ har du möjlighet att kombinera dina skolämnen med ett passionerat intresse. Det här är alternativet för dig som behöver ta igen kurser du missat under grundskolan och få behörighet till gymnasiet, folkhögskola eller för att gå vidare och börja arbeta. Du får stöd och vägledning för att utvecklas inom ett område som intresserar dig. Du kan välja mellan passionerna bild, mat eller musik. Efter 1–3 år har du den kunskap och det självförtroende som krävs för att läsa vidare på ett nationellt gymnasieprogram eller hitta ett jobb som du trivs med. Hos oss kan du förutom engelska, svenska eller matematik läsa So-ämnen, No-ämnen, bild, musik eller idrott. Du kan koncentrera dig på dina ämnen eller kombinera dina studier med en passion.

Språkintroduktion

Är du ny i Sverige och vill börja studera på gymnasiet? Då är Fryshusets språkintroduktion rätt väg. Programmet kombinerar studier i svenska och andra ämnen och pågår på heltid under ett till tre år. Målet är att du ska kunna läsa vidare på ett annat program eller utbildning i Sverige. Du kommer att studera svenska som andraspråk tillsammans med andra elever. I programmet ingår även matematik och engelska. Du har också möjlighet att läsa fler ämnen under din studietid, beroende på dina mål och förkunskaper. Din väg in i samhället Du får lära dig massor om hur saker och ting fungerar i Sverige. Våra lärare och mentorer ger dig råd och stöd. Klassrummen är placerade centralt i byggnaden, vilket ger bra möjligheter att få kontakt med andra elever på skolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Fryshusets Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Gymnasieförberedande program.

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

"Alla får chansen att vara sig själva"

Läs mer Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Fryshusets Gymnasium

Fryshusets Gymnasium

Fryshuset Gymnasium – gymnasieskolan med passion för kunskap!

Välkommen till Fryshuset Gymnasium – skolan för dig som vill utvecklas efter dina egna behov och förutsättningar och inte minst ett liv som du trivs med! Fryshuset är för dig som vill utvecklas efter dina egna behov och förutsättningar och...


Läs mer om Fryshusets Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fryshusets Gymnasium

Mårtensdalsgatan 2-8
120 06 Stockholm

 Visa telefonnummer
gymnasiet.fryshuset.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Fryshusets Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fryshuset gymnasium
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
"Alla får chansen att vara sig s...
Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: